Szövetséget köt közelebbi művészeivel az Orlai Produkció

2017 május 23. kedd, 21:42

Az Orlai Produkció szorosabbra fűzi a szálakat azokkal a művészekkel, akikkel rendszeresen együttműködik.

Együtt, szabadon – ezek a hívószavai annak a frissen szervezett színházi alkotóközösségnek, amely az Orlai Produkciós Irodához kötődő művészek egy részéből alakult meg – számolt be a Fidelio.

Orlai Tibor

Orlai Tibor

A jelenleg 12 színészt tömörítő kvázi társulatban találjuk a szabadúszó Hernádi Juditot, Benedek Miklóst, Kovács Patríciát, Schruff Milánt, Szabó Kimmel Tamást, Szikszai Rémuszt, Mészáros Mátét és Nagy Dániel Viktort. Mellettük olyan színészek is a szorosabb együttműködés mellett döntöttek, akik eddig kőszínházi társulatoknál játszottak, mint Járó Zsuzsa és Péter Kata a Vígszínházból vagy Ötvös András a Katonából. A csapathoz csatlakozott még az egyetemista László Lili, rendezőként pedig Pelsőczy Réka, Göttinger Pál, Szikszai Rémusz és Znamenák István. Az új felállás arculatának kialakításának oroszlánrészét a produkciós iroda előadásaiban többnyire fordítóként, dramaturgként dolgozó Zöldi Gergely vállalta.

„Az elmúlt években kialakult egy olyan mag körülöttünk, akikkel már nemcsak projektalapon dolgoztunk együtt, hanem szinte évados szintű lett az együttműködés. Mindenki saját akaratából döntött úgy, hogy csatlakozik ehhez a mostani kezdeményezéshez, én soha senkit nem csábítottam el sehonnan, senkinek nem mondtam, hogy hagyjon ott egy társulatot. Nem kívántam szövetségeket felrúgni” – szögezte le Orlai Tibor, aki azt is hozzátette, nem szeretné, hogy bárki azt gondolja, társulatot akarnak alapítani. Egyszerűen a tervezhetőség és az egyeztetés szempontjából fontos, hogy az Orlai Produkcióhoz szorosabban kötődő alkotókkal kialakuljon egy újfajta együttműködés.

A részletekről itt olvashat.