“Nyitottságra törekszünk” – Közgyűlést tartott a Magyar Színházi Társaság

2017 május 26. péntek, 12:08

Hétfőn megtartotta évi rendes Közgyűlését a Magyar Színházi Társaság. Az eseménynek a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátruma adott otthont.

Keszég László elnöki beszámolójában külön kitért a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, az előadó-művészeti törvény megváltoztatása érdekében tett erőfeszítésekre. Hangsúlyozta, a szervezet a nyitottságra törekszik és hogy lehetőleg minden fontos színházszakmai kérdésben hallassa a hangját. A beszámoló elfogadása után az egyes szakmai szervezetek és bizottságok képviselői is tájékoztatták a jelenlévőket a náluk zajló munkáról.

Lőrinczy György helyett, aki a NKA alelnöki kinevezése miatt lemondott elnökségi tagságáról, Wettstein Tibort, a Madách Színház gazdasági igazgatóját választották a budapesti színházvezetők képviselőjének.

Négy új taggal bővült a Színházi Társaság: egyhangú szavazással a szervezet tagjává vált a Magyar Versmondók Egyesülete, a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft, a békéscsabai Napsugár Bábszínház valamint a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

A jelenlévők megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunytakról is.

Bővebb beszámoló ide kattintva olvasható.