“Az én utam nem volt egyértelmű” – Thuróczy Szabolcs D. Tóth Krisztával utazott

2017 június 02. péntek, 9:00

Az Elviszlek magammal műsorában ezúttal Thuróczy Szabolcsot fuvarozta D. Tóth Kriszta.
Lassan ért be számára a siker, de mára ő Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb és legnépszerűbb színésze, aki napi szinten képes magát felhúzni a hazai közállapotokon. A művészet feladatának éppen ezeknek az irritációknak, frusztrációknak, fájdalmaknak a kimondását tartja. Ebben látja az Aranyélet-sorozat sikerét is, amely megmutatja a politika, a gazdasági élet, a korrupció és az emberi nagyravágyás működését. D. Tóth Kriszta ezen a héten Thuróczy Szabolcs színésszel beszélgetett a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható Elviszlek magammal legfrissebb adásában.

Mindössze néhány óra alvás után, a Playboy Man of the Year gálája után vette föl a láthatóan álmos színészt DTK – és nem meglepő módon kedvenc gőzfürdőjébe vitte. Az előző este átvett „Év férfija”-díj kapcsán elmondta: minden politikamentes és közönség elismerés jól esik neki. De a mai napig kissé „meghasadt tudattal” szemléli a saját sikereit.

„Nekem nagyon kacskaringós volt a pályám. Itt ülök 45 évesen egy „mindenkivel tudatom, hogy meghasad a tudatom” hangulatban. Izgalmas látni, hogy mégiscsak volt értelme annak, hogy az ösztöneimre hagyatkoztam, és nem a manipulált nyomulásra” – mondta a színész.

És, hogy mi az Aranyélet-sorozat sikerének a titka? Thuróczy szerint az, hogy betölti azt a szerepet, amit a művészetnek be kell(ene): kimondja és megmutatja, ami fáj, ami irritál, ami frusztrál, ami idegesít. A színész saját maga is képes rendszeresen felhúzni magát a magyar közéletről szóló híreken.

Thuróczy Szabolcs, D. Tóth Kriszta / Fotó: WMNmagazin

Thuróczy Szabolcs, D. Tóth Kriszta / Fotó: WMNmagazin

„Itt, ma, 2017-ben azért csinálja olyan elegánsan mindenki, mert büntetlenül meg lehet csinálni bármit, nincs következménye” – mondta a riporternek. „Ha lenne, akkor meg az van, hogy két telefon, két intim beszélgetés, aksit kivesszük, hogy ne hallja senki… így működik… Valaki megvett egy megyét? Vegyen meg még egy megyét! Miért ne?”

Kikapcsolódásként kiskamasz lányaival tölti az idejét, akiket gyakran ő visz reggel az iskolába. Amikor DTK, akinek ugyanebbe az iskolába jár a gyermeke, viccesen megjegyzi, hogy a látvány alapján nem tűnik reggeli embernek, Thuróczy nevetve mondja: „Én vagyok Magyarország lüktető szíve, a fáradt ember.”