Határon túli színházi és táncművészeti szervezeteket támogat az Emmi

2017 június 06. kedd, 16:52

Határon túli színházi és táncművészeti szervezetek pályázhatnak 57,5 millió forintos támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

A színházak 46 millió forintra pályázhatnak határon túli produkció másik határon túli országban megvalósuló vendégjátékára, önálló produkció vagy koprodukció létrehozására, vagy továbbjátszására, valamint technikai fejlesztésre – áll a minisztérium keddi közleményében.

A keretösszegre a Kárpát-medence területén határon túli székhellyel rendelkező és határon túli működési területű professzionális magyar színházak és határon túli professzionális, vagy az adott régió kiemelkedő jelentőségű magyar táncegyüttesei pályázhatnak. A kiírás lehetőséget biztosít technikai fejlesztések támogatására is, amelyre idén 14,5 millió forint áll rendelkezésre.

Táncművészeti szervezetek 11,5 millió forint keretösszegre pályázhatnak határon túli produkció vendégjátékának megvalósítására, koprodukció létrehozására vagy továbbjátszására, illetve szakmai képzés támogatására. A részletes pályázati kiírás a minisztérium oldaláról tölthető le.

Forrás: MTI, Színház.org