Hat nagyszínpadi bemutatóval vár a Szolnoki Szigligeti Színház

2017 június 14. szerda, 14:30

Sikeres évadot zár a Szolnoki Szigligeti Színház, amely hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a 2017/2018-as évadban – mondta el a színház igazgatója a hétfői évadzáró társulati ülésen. Balázs Péter kiemelte:a színháznak több mint 13 ezer bérletese van, a most záruló évad 274 előadását több mint 110 ezer néző tekintette meg – jegyezte meg.

Szeptemberben mutatják be Molnár László rendezésében a Janika című vígjátékot, a címszerepet Kertész Marcella játssza majd – mondta Balázs Péter. Ezt követően tűzik műsorra Méhes László rendezésében a Fekete Péter című kisoperettet. A balszerencsés főszereplőt Szente Vajk formálja meg a Szigligetiben a jövő évadban, aki a Hello, Dolly! rendezése után, most színészként is bizonyíthat Szolnokon – jegyezte meg az igazgató.

A Szolnoki Szigligeti Színház társulata (fotó: szigligeti-szinhaz.hu)

A Szolnoki Szigligeti Színház társulata (fotó: szigligeti-szinhaz.hu)

A vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben. Decemberben mutatják be a Lili bárónő című operettet, a darabot Balázs Péter rendezi, a címszerepben Lőrincz Juditot láthatja a közönség. Utána Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiáját tűzik műsorra Barabás Botonddal a főszerepben.

A szezont március 30-án a Csoportterápia című musicallel zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek, ám a pszichológusra hiába várnak. Az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra. Továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

Balázs Péter elmondta: a Szín-Mű-Helyben szeptemberben lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

Kiss József színész-rendező az eseményen szólt arról: szép számmal jelentkeztek az Ádámok és Évák Ünnepére az általános és középiskolás tanulók, akik a 19-20. század magyar íróinak műveiből készülhetnek. Idén több mint kétszáz diák állt színpadra – tette hozzá. Szeptember 2-án a Szolnok Musical című, fiatalok által írt és játszott előadást tekintheti meg a közönség – tájékoztatott.

Forrás: MTI, Színház.org