„A színház nem ereszt” – Péterfy Bori D. Tóth Krisztával utazott

2017 június 16. péntek, 7:15

Nem zavarja, hogy csak férfiak veszik körül a színpadon és otthon is – sőt. Péterfy Bori utazott DTK-val.

Azt mondja, ha valaki így él, akkor hisztinek, primadonnáskodásnak nincs helye, viszont neked kell a legkeményebbnek lenned nőként. Amióta otthagyta a Nemzetit, és megszületett a fia, főként zenél, de most új darabban szerepel a Katona József Színházban. Nem könnyű megtartania az egyensúlyt, ám ma már kiválóan tud nemet mondani. Nem véletlen, hogy inkább a rocksztárságra koncentrál; a zenei színpadon sokkal felszabadultabbnak érzi magát, mint a színházban – derül ki a wmn.hu YouTube-csatornáján futó Elviszlek magammal sorozat legújabb epizódjából.

Míg a színházban szigorú szabályok, rendezői instrukciók alapján dolgozik, addig a Péterfy Bori Love Band fellépésein azt csinál, amit akar, és a közönséggel is közvetlenebbnek, őszintébbnek érzi a viszonyát. Hat évvel ezelőtt, amikor eljött a Nemzetiből, és megszületett a fia, tudatosan mondta vissza színházi szerepeit a család miatt.

„Azt éreztem, hogy én akarom felnevelni a gyerekemet… A koncerteket és próbákat jobban lehet tervezni akkorra, amikor nekünk jó. Nincs az a fajta terror és rabszolgaság, mint a színházban. Én nem is tudom, hogy a színésznők hogy csinálják…” – mondta Péterfy Bori.

Ezzel együtt, „a színészet nem ereszt” – vetette föl a riporter, mire azonnal érkezett a válasz: „ne is eresszen!” Az új Katona-darab mellett nyáron forgatni is készül: Nagypál Orsolya első nagyjátékfilmjében vállalt szerepet. A zenekarával pedig idén tízévesek, úgyhogy jön az új album (amit egyedülálló módon egy telefonos alkalmazáson keresztül mutatnak be a közönségnek), majd a jubileumi koncert is.

Hogy miért-, és hová költözött el kamaszkorában otthonról, és mit szólt ahhoz, amikor egy tévénéző az ő Terápia-beli karaktere miatt döntött úgy, hogy megtartja a kisbabáját, kiderül a teljes videóból.

Forrás: WMN