“Csak az tud jó színész lenni, aki őszinte ember” – Jéger Zsombor válaszolt

2017 június 25. vasárnap, 8:48

Mundruczó Kornél új filmjének főszereplőjét, az Örkény Színház színészét, Jéger Zsombort kérdezte a WMN.hu.

A Jupiter holdja főhősét az illegális határátlépés során meglövik a határőrök, ám ő nem hal bele a sérülésbe, hanem váratlanul a levegőbe emelkedik, és levitálni kezd.

Jéger Zsombor

Jéger Zsombor

Lapszemle:

Jéger Zsombor a filmről szólva elárulta, feladata nagy fizikai kihívást jelentett: “Soha nem sportoltam versenyszerűen, de nem okozott nehézséget sem a magasság, sem a mélység, sem a pörgés. És ebben a filmben a repülés sem. Elképesztő csapat állt mögöttem, és nagy volt a pörgés. Jöttek értem, és már fent is voltam a magasban, csinálni kellett. Álltunk, és ugrottunk. (…) Amikor felvétel van, akkor arra koncentrálsz, ami a dolgod: hogy ugyan rajtad van a heveder, de úgy kellett létezni, mintha levitálnál. Ez éppen elég kihívás ahhoz, hogy elterelje a figyelmem a félelmeimről. Csak amikor meghallottam, hogy azt mondják: „Ennyi!”, akkor villant be, hogy „te jó ég, vékony köteleken lógok a házak felett!”. Látod, ahogy az emberek szaladnak lent a sátorba, hogy visszanézzék a felvételt, te meg ott lógsz fenn, egyedül. Na, olyankor mindig feltört belőlem, hogy induljunk lefelé, de azonnal – azok elég nehéz pillanatok voltak. Valójában nem is a repülések jelentették a legnagyobb terhelést, hanem az a tudat, hogy mindig a topon kell lennem, és nem tudhatom, milyen hosszú távra kell beosztani az erőmet” – árulta el Jéger Zsombor.

Arról, izgult-e a cannes-i filmfesztiválon, elmondta: “Féltem, mennyire lesz őszinte az örömöm, hogyan fogok szmokingban viselkedni, és hogyan kell mosolyogni. De Nagy Zsoltival megbeszéltem a dolgot, és ő azt mondta: menjek oda emelt fővel, kihúzott gerinccel, hiszen megcsináltam ezt a filmet, nehogy már elnézést kérjek érte. Ez volt bennem végig, gyakorlatilag ezt vittem véghez”

A kérdésre, milyen volt egy külföldi színésszel – Merab Ninidzével – ennyire szoros együttműködésben együtt dolgozni, úgy válaszolt: “Ő egy nagyon kemény, de rendkívül érzékeny ember, akit egyszerűen jó volt megölelni. Nagyon jó ember. És mivel jó ember, jó színész is. Én azt tartom, hogy az tud csak jó színész lenni, aki őszinte ember, mert annál érzem azt, hogy játék közben sem mímel, nem kamuzik. Attól lesz az embernek egy egészséges kisugárzása, ha önazonos tud lenni. (…) Szerintem annak nincs semmi értelme, ha valaki szabadjára engedi ezt az oldalát, és kontrollálatlanul lép le a saját mélységeibe. Tudatosan kell csinálni.”

A teljes interjút itt olvashatja.

Ma éjjel 00:10 -kor az RTL Klub official csatornán a Barabás Évi beszélgetőpartnere Zsombor Jéger!