Keszég László POSZT-ról, MMA-ról: Az ideológiai csatározások akadályozzák a szakmai munkát

2017 július 05. szerda, 9:41

A POSZT két szakmai tulajdonosát, a Színházi Társaságot és a 2012-ben tulajdonosi jogokat szerző Teátrumi Társaságot kérdezte az MMA pénzdíjai kapcsán a Szinhaz.blog.hu.

Beszámolójuk szerint a Magyar Teátrumi Társaság örömmel üdvözli az MMA pénzdíjainak megjelenését a POSZTon: „Örülünk, hogy a legjobb magyar színházi előadások alkotói immár pénzdíjban is részesülnek a POSZTon. Abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a pénzdíj évről-évre nagyobb legyen!” fogalmaztak.

Keszég László

Keszég László

Keszég László, a Magyar Színházi Társaság (MSZT) elnöke pedig elmondta, a Társaság megvitatta a kérdést, de hivatalos álláspontot egyelőre nem alakított ki, mert a szervezeten belüli vélemények a közbeszédben is jelen lévő határvonalak mentén rögzültek. Keszég személyes véleménye szerint az MMA anyagi hozzájárulása a díjakhoz nem politikai provokáció. Úgy véli, akkor lehet majd előrelépni például a POSZT kapcsán is, ha az ideológiai előfeltevések és csatározások helyett szorosan vett szakmai kérdésekkel tudnak foglalkozni.

Meglepte, hogy bizonyos kritikusok szítják az indulatokat az ideológiától mentes együttműködés ellen, és ennek nyomán kompromisszumképtelen, szélsőséges vélemények jelennek meg mindkét oldalon. Keszég szerint, ha nem lehet továbblépni a pontról, ahol jelenleg megrekedni látszanak a felek, akkor talán érdemes lenne akár szüneteltetni is a színházi találkozót.

Forrás: szinhaz.blog.hu