Sztarenki Dóra: “Át tudtam lépni a saját korlátaimat”

2017 július 15. szombat, 7:10

A Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát, mégis a színészi pályát választotta. Sztarenki Dórát a We Love Budapest kérdezte.
A welovebudapest.hu cikkéből:

“A színészetben megtaláltam valamit, amit a táncban nagyon sokáig hiába kerestem. Ezt az érzést nehezen lehet megfogalmazni. Az a fajta bizalom, amivel felém fordultak a szakmában, olyan nagy löketet adott, hogy át tudtam lépni a saját korlátaimat. (…) Olyasvalamivel kezdtem foglalkozni, amit előtte nem tanultam. A biztonságérzetem eléggé lecsökkent. Iszonyatosan kellett figyelni minden receptorommal, hogy felvegyem a ritmust, ellessem a trükköket. Ennek nincs vége, folyamatos a tanulás” – mesélte Sztarenki Dóra, akinek színészi karrierje a Terápia című sorozattal kezdődött, de látható az 1945 című filmben és szabadúszóként több színházban is.

Sztarenki Dóra / Fotó: fotó: Bolega Niki

Sztarenki Dóra / Fotó: fotó: Bolega Niki

Sztarenki Dóra elmondta, volt már olyan alkotó, aki azt mondta, kifejezetten jó, hogy nem járt színész szakra, mert nem építettek belé gátakat, önazonos tud maradni. “Egy évig a Táncművészetin is volt színészmesterség óránk, éppen akkortájt, amikor nagyon elegem volt az iskolából, és megfordult a fejemben, hogy otthagyom, és átjelentkezem a Színművészetire, de aztán elvetettem az ötletet. Most adódnak helyzetek, amikor észreveszem, hogy hiányzik a technika, de mindig szerencsém volt, hogy olyan emberekkel dolgozhattam, akik nyitottak voltak és segítettek, és akik nagyon szépen tudtak egyengetni, ‘pofozgatni'” – fogalmazott a színésznő.

A kérdésre, szívesen lenne-e társulati tag egy kőszínháznál, így felelt: “Igen, izgalmas lehet fix csapattal dolgozni. De nem vagyok benne biztos, hogy a budapesti felhozatalból minden társulatban megállnám a helyemet. Lett volna lehetőségem csatlakozni az egyikhez nemrég, de úgy döntöttem, nemet mondok aa felkérésre. Úgy éreztem, ez most a helyes döntés, de remélem, a jövőben lesz még alkalmam ezt is kipróbálni.”

A teljes interjú itt olvasható.