“Mindig érzi az ember, hogy igazi-e a taps” – Derzsi János az Évad színésze Fehérváron

2017 július 20. csütörtök, 7:13

Székesfehérváron az Évad színésze lett a Jászai Mari-díjas művész. Derzsi Jánost a Fejér Megyei Hírlap kérdezte.

A feol.hu cikkéből:

“Nagyon meglepődtem, de utána borzasztóan boldog voltam. Ezeket az elismeréseket szeretem a legjobban. Megkaptam már a filmkritikusok díját is, de a lelkemben ez nagyobb visszhangot váltott ki. Jó dolog az, hogy a színház vezetése rám gondolt, de annak még jobban örültem, ahogy a társulat reagált a díjra, őszinte örömmel és tapssal üdvözöltek. Nagyon szerettem ezt az évadot, a szerepek, de a közönség visszajelzése miatt is. Számomra nagyon fontos, hogy miként reagálnak a nézők, és úgy vettem észre, hogy jól fogadták, amit tőlem láttak. Azt mindig érzi az ember, hogy igazi-e taps vagy csak illendőségből, a protokoll miatt csattan fel” – mondta Derzsi János.

Derzsi János

Derzsi János

A színész szerint ez egy rettentően erős, jó társulat, az ország bármely színháza megirigyelhetné. “Emlékszem, néhány éve, amikor a Lear királyt próbáltuk, Tyutyu (Cserhalmi György), Csámpi (Gáspár Sándor) és én leültünk beszélgetni. Tyutyu azt mondta, hogy gyerekek, a sors nyilvánvalóan összesepert itt bennünket, próbáljunk meg jó színházat csinálni, Mindenki, az úgynevezett régiek és az újonnan jöttek is ezt akarták. Emiatt fantasztikus az összetartás. nagy a kohéziós erő. Bárki a világot leharapná itt, hogy minden sikerüljön. Talán a vezetés nem is tudja, mennyire így van ez” – mesélte a Vörösmarty Színházat 2003 óta erősítő művész.

Derzsi János elárulta, két kisfilmet, főiskolai vizsgafilmet forgatott a nyáron. Elvállalta, mert kíváncsi, hogyan gondolkodnak, mit akarnak megmutatni a mai fiatalok. Anthony Lucero amerikai rendező Cirkusz című játékfilmjében is dolgozott, amelyet Grúziában forgattak, és amelyben egy cirkuszigazgatót játszik.

A jövő évadban a fehérvári nézők három új előadásban is láthatják majd. Kricsár Kamill ír egy újabb mesedarabot, a Jóembert keresünk című előadásban is színpadra lép Bagó Bertalan rendezésében. Ezen kívül egy japán szerző Kafka a tengerparton című történetében szerepel Szikora János rendezésében.

A teljes interjú itt olvasható.