Idén Győrben rendezik az Országos Színházi Évadnyitót

2017 július 30. vasárnap, 7:46

Szeptember 8-án, 17 órakor kezdődik a Győri Nemzeti Színházban az Országos Színházi Évadnyitót, ahol zenés gálaműsorral köszöntik a magyar színházi szakma kiválóságait.

Győri Nemzeti Színház

Győri Nemzeti Színház

Délután 17.00 órakor az elmúlt évek zenés produkcióiból összeállított, vendégművészek előadásával is tarkított válogatással, ünnepélyes ceremóniával nyílik a 2017/2018-as évad. Részletek láthatók a Győri Nemzeti Színház musical, opera és operett előadásaiból a teátrum nagyzenekarának kíséretével, a műsorban fellép a Győri Balett is, és elhangzik a Kaszás Attila versmondó verseny győztesének szavalata is.

Fellépnek: Miklósa Erika, Szomor György, Fejszés Attila, Lázin Beatrix, Járai Máté, Nagy Balázs, Bede-Fazekas Csaba, a Győri Nemzeti Színház Zenekara, Énekkara és Tánckara, és sokan mások. Műsorvezető és háziasszony: Andor Éva. A Gála rendezője: Forgács Péter. Jegyek az Országos Színházi Évadnyitó Gálára korlátozott számban még kaphatók.

Győri Nemzeti Színház: Jézus Krisztus Szupersztár (fotó: Orosz Sándor)

Győri Nemzeti Színház: Jézus Krisztus Szupersztár (fotó: Orosz Sándor)

A Gála programjából:

G. Bizet: Carmen – szólót énekel Lázin Beatrix, közreműködik a Győri Nemzeti Színház tánckara
Tim Rice – Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár, a Gethsemane dalt Szomor György énekli
Weller – Korie – Powers – Simon: Doktor Zsivágójából duettet ad elő Kisfaludy Zsófia és Nagy Balázs, valamint a színház ensemle csapata a táncakarral kiegészülve (Godsend)
Győri Balett: Lírikus románc (Részlet a Románc című előadásból) zene: Kodály Zoltán, koreográfus: Velekei László, táncolják: Matuza Adrienn és Jekli Zoltán
Verdi: Traviata – Bede-Fazekas Csaba Germont György áriáját énekli
Ábrahám- Löhner-Beda -Grünwald: Bál a a Savoyban, Musztafa belépőjét előadja Járai Máté és a tánckar
Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia, az Utálom a musicaleket című dalt énekli Fejszés Attila
Tim Rice – Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus szupersztár – Hozsanna Szomor Györggyel, a színház ensemble-jával, kórusunkkal és a tánckarral
Andersson-Ulvaeus-Rice: Sakk – a Himnuszt előadja Nagy Balázs és a színház kórusa

A fenti felsorolás nem teljes, további változások, meglepetések várhatók.