Jövőre Fenyő Ivánról készít előadást az AlkalMáté

2017 július 31. hétfő, 0:02

Máté Gábor egykori osztálya hosszú évek óta készít színdarabot az osztály tagjainak életéről: az AlkalMáté Trupp mindig sorsolással dönt arról, ki lesz az, akinek a sorsába bepillanthatunk. Idén Vajda Milánról, jövőre pedig Fenyő Ivánról lesz szó.

Sorra került már már Járó Zsuzsa (2007), Szandtner Anna (2008), Kovács Patrícia (2009), Máthé Zsolt (2010), Mészáros Máté (2011), Péter Kata (2012), Száraz Dénes (2013), Gál Kristóf (2014), Dömötör András (2015), Mészáros Béla (2016) és Vajda Milán (2017).

Fotó: Dömölky Dániel

Szokás szerint, most is egy kalapból húzták ki annak a nevét, akiről a következő év produkciója fog szólni.

Fenyő Iván

“Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség” – mondta korábban az AlkalMátéról Máté Gábor, hozzátéve: amikor kitalálta, hogy mindenki sorra kerül az osztályból, akkor ez azt is jelentette, hogy ez a munka 14 évig tart.

Véleménye szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, ami minden évben elkészül az osztályról. A főleg improvizációkból születő produkció a főhősök különbözősége miatt mindig más lesz, ám mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét. “Ez szakmailag is nagyon izgalmas, hiszen mindig arról szól, hogy ki hol tart” – nyilatkozta Máté Gábor.

Fotó: Dömölky Dániel