“A fáradt színész a jó színész” – Stohl András válaszolt

2017 augusztus 13. vasárnap, 8:36

A színészt a FüHü portál kérdezte.

A fuhu.hu cikkéből:

Arra a kérdésre, miért kellett a Vígszínháztól eljönnie, Stohl András elmondta, délelőtti rádióvezetést vállalt a a Class FM-en, és utána még megbeszélést is szoktak tartani. “Nem tehetem a kollégáimmal, a színházzal, hogy késve megyek az új produkciók próbáira, hogy azt mondom nekik, csak tizenegytől vagyok hajlandó próbálni. Az, hogy én egy rádióban dolgozom, nem befolyásolhatja a Vígszínház órarendjét” – fejtette ki a színész, aki megtartja szerepeit a Vígben, most kezdik A testőr felújító próbáit.

Stohl András (Fotó: Molnár Ádám/Népszava)

Stohl András (Fotó: Molnár Ádám/Népszava)

Arra a felvetésre, hogy sokan nem értik a mai napig sem, miért volt olyan fontos számára a rádiós műsorvezetés, Stohl András így felelt: “Kicsit elteltem magamtól, elteltem ettől a rengeteg sok melótól, és azt hittem – akkor még balga fejjel -, hogy ez nekem egy kis szabadságot fog adni. Túl sok nagy szerep volt egymás után. Nem érzem azt, hogy kiürültem, csak már nem volt bennem az a fajta ‘harapás’ esténként, aminek lennie kell.”

A rádiózással járó korán kelésről a színész úgy fogalmazott, az a legkevesebb. “Ötkor kelek és fél hatkor indulok. Attól, hogy te tudod, hogy reggel műsorvezető vagy élő adásban, nem fordulhat elő az, hogy csörög az óra és egy kicsit visszafekszel. Mert tudod, hogy nélküled nem fog elindulni az adás. Valószínűleg egy szerkesztőnek nehezebb lehet felkelni, de attól, hogy meg kell szólaljál hat óra három perctől, nincs mese, időben elindulsz, és ha már elindulsz, akkor az adás végéig az idő elszalad, az egy nagy görgeteg, ott nincs probléma. A probléma utána jön, amikor mondjuk elmegyek próbálni, és jön egy holtpont dél körül. Akkor azért érződik a reggel ötös kelés. Ilyenkor meg azt mondom magamban, hogy a fáradt színész a jó színész, érzékenyebben próbálok” – mesélte Stohl András.

A teljes interjú itt olvasható.

 
 

Kapcsolódó anyagok