Nagy Dániel Viktor: “Úgy érzem, még sok a tennivalóm”

2017 augusztus 21. hétfő, 10:02

A színészt a Brazilok c. filmről kérdezte a Contextus.hu.

A contextus.hu cikkéből:

“Maga a beválogatás meglehetősen hétköznapi szituáció volt, a casting director hívott el, mert látott már színházban dolgozni. Ő volt a rendező asszisztense korábban egy darabnak, amiben játszottam. Aztán pár nappal később vissza is hívtak, hogy az esélyes gyerekszereplőkkel összenézzenek. Talán 1-2 héten belül – de már nem emlékszem pontosan, mert azért mégiscsak két és fél éve volt – értesítettek, hogy megkaptam a szerepet. Iszonyatosan boldog voltam, nem is tudom elmondani, mennyire. Ez olyan, mint amikor felvesznek a Színművészeti Egyetemre: te is teszel érte, de azért a szerencsén is múlik. Úgy éreztem, hogy most egy új világ fog megnyílni előttem” – mesélte a Brazilok szereplőválogatásáról a színész.

Nagy Dániel Viktor

Nagy Dániel Viktor

Nagy Dániel Viktornak a Brazilok volt az első filmes szerepe. Arra a kérdésre, hogy mennyire érezte másnak az eddigi színházi munkáihoz képest, így felelt: “Hiába volt első film, mind a felkészülés alatt, mind a forgatáson azt éreztem, hogy a helyemen vagyok. Ha azt mondják, hogy kicsit többet, vagy kicsit kevesebbet adjak bele, akkor úgy lesz. Sok dolog adottság, amiről az ember nem tehet: például, hogy alapvetően ügyes-e a kamera előtt, vagy, hogy mennyire tudja visszafogni a mimikáját a színpadhoz képest. Én – annak ellenére, hogy nincs benne tapasztalatom – szerencsére ösztönösen ráéreztem ezekre a dolgokra. Meg amikor az ember visszanézi a felvételeket a helyszínen, akkor is látja, mennyire halad jó úton. Szóval ez valóban egy új helyzet volt, mégsem éreztem idegennek, jól vettem az akadályokat.”

A színész hangsúlyozta, nem orientálódna kizárólag egyik vagy másik irányba. “Maradnék ebben a köztes, mindent átfogó állapotban, amiben a zene, a színház és a film ugyanúgy részét képezi a munkámnak és a hétköznapjaimnak. Nem igazán tudok, de nem is szeretnék közöttük választani, mert úgy érzem, még sok a tennivalóm” – tette hozzá. Nagy Dániel Viktor szeptembertől a Tagadj, tagadj, tagadj! előadásban szerepel a Hatszín Teátrumban Lovas Rozi, Ullmann Mónika, Sztarenki Dóra és Ficzere Béla partnereként, majd októberben mutatja be a Love,love, love című színdarabot a Belvárosi Színházban Schruff Milánnal, Péter Katával, Dékány Barnabással, Gubik Petrával, valamint Szabó Irénnel.

A teljes interjú itt olvasható.