Csőre Gábor: “Már többre vágyom, mint hogy megmondják nekem, hol álljak”

2017 augusztus 29. kedd, 8:23

Egyelőre nem vállal új darabot, a korábbi szerepeit viszi tovább a Vígszínházban. A színészt a 061 kérdezte.
A nullahategy.hu cikkéből:

Csőre Gábor a főiskola elvégzése óta tagja a Vígszínháznak. A színész elmondta, a futó darabjait tovább játssza, de újabb próbaidőszakba ebben az évben nem kezd bele. “Nagyon nagy kedvvel és lelkesedéssel csinálom a Duna Televízióban a Magyar Krónika című műsort, elképesztően élvezem és rengeteg új dolgot tanulok. Sajnos ennek a felvételeit, a műsor munkafolyamatait nem sikerült összeegyeztetni a Vígszínház szigorú próbarendjével, így megegyeztünk, hogy egyelőre nem vállalok új darabot, a korábbi szerepeimet viszem tovább. (…) Abban egyeztünk meg, hogy addig, amíg a Magyar Krónika című műsort készítem, visszafogottan veszek részt a színház életében. Ők felajánlották, hogy várnak rám én pedig ezt elfogadtam” – árulta el a színész. “Kissé faramuci helyzet alakult ki, de továbbra is jóban vagyunk, szeretjük egymást a Vígszínház és én, de most egy kicsit lazítottunk a kapcsolatunkon. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő” – tette hozzá.

Csőre Gábor átveszi a Ruttkai-gyűrűt  / Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Csőre Gábor átveszi a Ruttkai-gyűrűt / Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A kérdésre, miért élvezi annyira a televíziós munkát, Csőre Gábor így felelt: “Talán kissé furcsán és gyerekesen hangzik, de azért, mert rengeteg okos emberrel, nálam sokkal okosabb emberrel beszélgethetek. Olyan akadémikusoktól, tudósoktól, szakemberektől kérdezhetek, akikkel a magánéletben talán sosem találkoztam volna. Rengeteget tanulok tőlük, nagyon sok új dolgot ismerek meg már a felkészülés során is és mindig alig várom, hogy az interjúkészítésre kerüljön a sor. Felnézek ezekre az emberekre és szeretem őket hallgatni, mindig úgy érzem, hogy rám is ragad valami az ő tudásukból, felkészültségükből. Nincs ennél jobb érzés. (…) Bár hozzá kell tennem, nagyon vágytam már olyan feladatokra, ahol saját döntéseim lehetnek, ahol belevihetem a saját személyiségemet is abba, amit csinálok. Imádom a színházat és a színpadot, de már többre vágyom annál, mint hogy megmondják nekem, hogy hol álljak meg és utána merre fussak és nekem nincs beleszólásom. A tévés és az egyéb felkérések most megadják nekem ezt a szabadságot.”

Csőre Gábor az interjúban azt is elárulta, hiányoznak neki a filmszerepek, de nem “kapar” érte. “Ha egyszer jönnie kell a megfelelő szerepnek, akkor jönni fog. Biztosan sírhatnék érte, de valójában nincs okom panaszra, mert van más. Van tévéműsor, színházi szerepek és szinkron munkák és néha egy-egy epizódszerep is beugrik filmekben vagy sorozatban. Tehát van feladataim és szívesen dolgoznak velem. Lehet, hogy egyszer majd a játékfilm ideje is eljön, de ha nem, akkor úgy is boldog leszek” – mondta a Vígszínház művésze.

A teljes interjú itt olvasható.