Mészáros Máté: “Sovány embert még nem szinkronizáltam”

2017 augusztus 30. szerda, 11:09

A színészt legújabb szinkronmunkájáról kérdezte a Műsorvízió.

 

A musorvizio.hu cikkéből:

Mészáros Mátét a Feketelista: Megváltás című akciószériában ismét megtalálta egy olyan szinkronszerep, amikor számítógépes gurunak kölcsönzi hangját. “Ez zsinórban talán a harmadik vagy negyedik ilyen sorozatszinkronom. Ami csak azért fura, mert az életben ennyire nem vagyok kocka. Ebben most én vagyok az a technikai ember, aki a terepen dolgozó csapatot segíti és ha kell, a megfelelő irányba tereli őket. Egy kicsit vicces figura. Nemrég szinkronizáltam egy másik sorozatban, az NCIS: New Orleansban, szintén Aprics Lacinál, és ott is egy olyan karakter hangja voltam, aki nagyon otthon van ezekben a dolgokban. Olyan szavakat használ, hogy néha azt sem értettem, mit beszélek” – mesélte a színész.

Mészáros Máté (fotó: Vasárnapi Hírek)

Mészáros Máté (fotó: Vasárnapi Hírek)

Mészáros Máté elmondta, csak mostanában kezdett egyre többet stúdiókba járni, és azt vette észre, hogy van összefüggés aközött, hogy hogyan néz ki a szinkronizáló színész és hogyan az a figura, akit meg kell szólaltatni. “Nem tudom, hogy mennyire jó ha csak a külsődleges hasonlóságot nézik a rendezők, de tény, hogy van amikor ezt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Talán úgy gondolják, hogy jobban esik, jobban megy egy olyan szerep, ami közelebb áll hozzám, akár kinézetben, akár személyiségét tekintve. És bevallom, nagy szerepben, sovány embert még nem szinkronizáltam” – tette hozzá.

A színész elárulta, ha van lehetősége szélsőséges figurákat játszani, akkor azokban mindig kiéli magát, és lehet, hogy ez az oka annak, hogy a szinkronban is ilyesfajta szerepek találják meg. “A főiskola után nyolc évig az egri színházban játszottam, így igazán gyakorlatot se szereztem a szinkronban. Amikor 2011-ben a Vígszínházhoz szerződtem, és elkezdtem felvenni a kapcsolatot a stúdiókkal, akkor majdnem olyan voltam, mint egy pályakezdő. Aprics Laci volt az, aki még emlékezett rám az iskolából és ő hívott eleinte egy-egy mondatra, kisebb szerepre, és ezeken keresztül tanultam meg szinkronizálni. Mert attól, hogy az ember színész és évekig játszik színpadon, még nem fog tudni szinkronizálni. Ez teljesen másfajta technikát igényel, de tény és való, kell hozzá a színészi véna, hogy ki tudd a hangodból hozni azokat a színeket, érzelmeket, amit elvárnak” – mutatott rá Mészáros Máté.

A teljes interjú itt olvasható.