Alföldi Róbert és Csizmadia Tibor is rendez idén Budaörsön

2017 szeptember 08. péntek, 16:44

Az új évadban egyebek mellett Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című komédiáját…

…. az egri Harlekin Bábszínház A dzsungel könyve előadását, valamint Alföldi Róbert rendezésében Lev Tolsztoj A sötétség hatalma című darabját láthatja a közönség a Budaörsi Latinovits Színházban.

Budaörsi Latinovits Színház: Godot-ra várva (fotó: Borovi Dániel)

Budaörsi Latinovits Színház: Godot-ra várva (fotó: Borovi Dániel)

A tavasszal bemutatott Samuel Beckett: Godot-ra várva előadással, Kovács Kristóf rendezésével szeptember 8-án indul az évad, amit ezentúl havonta két alkalommal Budapesten a Bethlen Téri Színházban láthatnak az érdeklődők, a főszerepben Székely B. Miklóssal és Tóth Józseffel.

A Latinovits színpadán az első bemutató Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című komédiája lesz szeptember 30-án, amit az igazgató-rendező, Frigyesi András állít színpadra, aki így vall róla: „úgy érzem, mindannyiunknak szükségünk van arra a humorra, amellyel a „Stukker” húsbavágó, örök témáját Görgey tálalja. Ötven éve írta, húzni ma sem lehet a mondataiból. Hatalomjáték. Klasszikus. Gyémántként viselkedik: kezünkben forgatva ma itt, holnap amott csillan fel valamelyik lapja.” Az előadásban a társulat férfitagjai, Bregyán Péter, Ilyés Róbert, Chován Gábor és Böröndi Bence partnereként Szemán Béla látható vendégként.

Szintén szeptembertől a repertoárba illesztve látható az egri Harlekin Bábszínház A dzsungel könyve előadása a budaörsiek előtt sem ismeretlen Halasi Dániel rendezésében. November 18-án Alföldi Róbert rendezése, Lev Tolsztoj: A sötétség hatalma premierjére kerül sor. „Nagyon meglepett, hogy Tolsztoj egy ilyet írt, a romantikátlansága, a kegyetlen pőresége miatt. De talán ezáltal jelenik meg tűpontosan az, hogy hogyan jut el a történet az óriásbűnökig is. Az ok és az okozat elválaszthatatlan egymástól, és ha jó lesz az előadás, akkor az ok-okozati lépéseket ugyanúgy a nézők is precízen tudják majd követni és pontosan tudnak lépésről lépésre jönni velünk” – mondta Alföldi Róbert A főbb szerepekben Spolarics Andreát, Balsai Mónit, Brasch Bencét, Bregyán Pétert, Székely B. Miklóst, Bohoczki Sárát és Páder Petrát láthatjuk.

Frigyesi András és Görgey Gábor a Komámasszony, hol a stukker? olvasópróbáján (fotó: Budaörsi Latinovits Színház)

Frigyesi András és Görgey Gábor a Komámasszony, hol a stukker? olvasópróbáján (fotó: Budaörsi Latinovits Színház)

Január 13-án John Steinbeck Egerek és emberek című drámáját rendezi a színház művészeti vezetője, Berzsenyi Bellaagh Ádám. „A főhősök ketten vannak, mint Káin és Ábeltől Stan és Panig oly sokan ebben a kétarcú világban: a kicsi és a nagy, a villámagyú és a lomhaértelmű, a tevékeny és a méla – no meg a túlélő és az áldozat: bár persze a túlélő is áldozat, legfeljebb ő később értesül róla.” (Kovács Kristóf) A szereplők: Ilyés Róbert, Böröndi Bence, Dékány Barnabás, Bregyán Péter, Páder Petra és Chován Gábor.

Tavasszal Thornton Wilder A házasságszerző című darabját mutatják be. A klasszikus amerikai történet számtalan színpadi és filmes feldolgozás alapjául szolgált már az elmúlt évtizedekben, melyek közül a legismertebb minden bizonnyal a Hello, Dolly! Ezúttal Takács Katalin főszereplésével, Csizmadia Tibor rendezésében láthatjuk az eredeti művet. Közben a gyerekek számára is készül új előadás a már megszokott helyszínen, a Városi Ifjúsági Klubban. Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt díjnyertes mesekönyvéből készül a Latinovits Színház és a Szamárfül Projekt koprodukciója, a Cerka Tinka és a szürke Lord.

Folytatódnak a színház kávéházi előadássorozatai is az Adlerben. A régi nagy színészeinkre emlékező Szellemidézés ebben az évadban először szeptember 13-án Dajka Margit alakját eleveníti meg, majd kéthavonta jelentkezik új alkalommal, amikor Psota Irénről, Básti Lajosról, Ferrari Violettáról és Sinkovits Imréről lesz szó, vetítésekkel és partnerek visszaemlékezései által, Bognár Éva szerkesztésében.

A dzsungel könyve

A dzsungel könyve

Az Operabeavató szériában ebben az évadban a hangfajok legszebb áriái valamint a duettek, tercettek, kvintettek világa csendül fel az operairodalom fontos műveiből neves operaénekesek előadásában, Jekl László szerkesztésében, Pavlik Gábor lenyűgöző magyarázataival.

A Színház örömmel tudatja az érdeklődőkkel, hogy Mosonyi Aliz Az öreg kisasszony autósmeséi című előadását – amely Takács Katalin egyszemélyes tárgyaminációs játéka Varsányi Péter rendezésében – beválasztották a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle versenyprogramjába. Mindenkit szeretettel várnak október 12-én délelőtt 10-kor a Marczibányi téren.

Forrás: Budaörsi Latinovits Színház, Színház.org