Szép Ernő-díjat kap Lengyel Anna, Zalán Tibor és Visky András!

2017 szeptember 14. csütörtök, 15:19

A Szép Ernő-jutalom (nevezik Szép Ernő-díjnak is) 1984-ben alapított irodalmi díj, melyet drámaíróknak osztanak ki. A díjat Pogányné Szép Berta, Szép Ernő húga alapította. 1992-ig csupán egy fő a „legjobb drámaíró” vehette át, 1992-től viszont a díjazottak köre 2-3 főre bővült.

Lengyel Anna, Visky András, Zalán Tibor

Lengyel Anna, Visky András, Zalán Tibor

A Szép Ernő kuratórium döntése alapján 2017-ben

Szép Ernő-életműdíjban részesül ZALÁN TIBOR –  Évtizedeken átívelő drámaírói és színházi tevékenységéért, költői nyelvéért és széles műfaji merítésű, folyamatos dramaturgiai munkájáért.

Szép Ernő-díjban részesül VISKY ANDRÁS – Eddigi drámaírói munkásságáért,

különös tekintettel a Visszaszületés című művére,  a XXI. század egzisztenciális kérdéseinek filozófiai mélységű megközelítéséért.

Szép Ernő-különdíjban részesül LENGYEL ANNA– A PanoDráma létrehozásáért és működtetéséért, a kényes társadalmi kérdések kritikai súlyú és mindig eleven feldolgozásáért.

A díj átadására szeptember 21-én, a magyar dráma napjánAz ember tragédiája ősbemutatójára emlékezve – kerül sor 16 órától a Bajor Gizi Színészmúzeumban. (1124 Budapest Stromfeld Aurél út 16.)

Az elismerést szakmai kuratórium ítéli oda, a díjjal járó anyagi fedezetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja. A Szép Ernő kuratórium munkáját a PIM- Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet segíti.