Mertz Tibor és Baranyai István kapta a Holdbeli csónakos-díjat

2017 szeptember 30. szombat, 9:05

Mertz Tibor színművész és Baranyai István díszítő kapta idén a szombathelyi Weöres Sándor Színház Holdbeli csónakos-díját. Az elismerést a Vőlegény című darab péntek esti bemutatója után szervezett 10 éves jubileumi díjátadó ceremónián adták át.

Fotó: Weöres Sándor Színház

Fotó: Weöres Sándor Színház

A színház szenátusa idén ad hoc jelleggel a Holdbeli csónakos-díjhoz kapcsolódóan kiemelkedő egyéni és egyedi teljesítményért különdíjat is adományozott, amelyet Szabó Róbert Endre színművész az Oscar Wilde: A boldog herceg című előadásának közepesen súlyos értelmiségi fogyatékosok (Sugár/Érintő Színi Csoport) segítségével színpadra állításáért érdemelt ki. Az Opel különdíjat Matusek Attila színművész, illetve a háttér dolgozók közül Szűcs Judit színházi titkár vehette át.

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évben a színház születésnapján egy színművész és a technikai személyzet egy tagja veheti át az elismerést az előző évadban végzett munkájáért.