1 évre neveznék ki a Pécsi Horvát Színház igazgatóját

2017 október 17. kedd, 15:13

Jövő januárban lejár Vidákovics Szláven ügyvezetői megbízatása, a pécsi önkormányzat azonban csupán egy évre szólóan írja ki az új pályázatot – számolt be a Pécsi Stop.

A Pécsi Horvát Színház új épületrészének ünnepélyes alapkõletétele 2014-ben (Fotó: Sóki Tamás/MTI )

A Pécsi Horvát Színház új épületrészének ünnepélyes alapkõletétele 2014-ben (Fotó: Sóki Tamás/MTI )

Az előterjesztés szerint csupán egy évre szólna az ügyvezetői posztra nyertesen pályázó kinevezése, 2018. február 1. és 2019. január 31. között tölthetné be a pozíciót. Gyaníthatóan azért rövidült le a kinevezés ideje, mert a pécsi önkormányzat a csődközeli anyagi helyzete miatt a színházat át akarja adni az Országos Horvát Önkormányzatnak.

A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie, a horvát nyelvet anyanyelvi szinten kell beszélnie (plusz előny az angol, vagy német nyelv ismerete), és rendelkeznie kell szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább öt éves szakmai tapasztalattal.

A bizottság munkájában két önkormányzati képviselő mellett a Színházművészeti Bizottság által delegált négy tag, a kultúráért felelős miniszter által delegált egy tag, a munkavállalók és az előadó-művészeti szervezetnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban foglalkoztatottak által egyszerű többséggel választott egy tag vesz még részt.

Forrás: pecsistop.hu