Törőcsik Franciska: “Nem árt, ha edződik a lelkem”

2017 október 17. kedd, 8:31

Idén ősszel két mozifilmben is jelentős szerepet játszik Törőcsik Franciska. A fiatal színésznő elárulta: feladta biztos állását, hogy kiteljesedhessen.

“Az elfojtott szenvedélyek érdekelnek legjobban, hogy mi van valójában az emberek a világ felé mutatott álarca mögött” – árulja el Franciska, aki nagy örömére Mészáros Márta új filmjében, az Aurora Borealis – Északi fényben épp egy igen összetett jellemű fiatal nőt alakít.

Törőcsik Franciska

Törőcsik Franciska

“Súlyos családi történet ez, amelyben a főszereplő fiatalkori énjét játszom. Azaz Törőcsik Mari filmbeli karakterének fiatalkori önmagát. Sokan kérdezik, milyen érzés a legendás színésznő partnereként játszani, aki ráadásul a névrokonom, de sajnos mindenkit ki kell ábrándítanom: Marival egyetlen közös jelenetünk sincs, ugyanakkor szerencsére volt alkalmam találkozni vele a forgatások alkalmával. Fiatal színésznőként hihetetlen megtiszteltetés olyan legendák között dolgozni, mint Törőcsik Mari vagy Mészáros Márta, ám ezt az érzést otthon, magamban kell elrendeznem. Mert amikor forogni kezd a kamera, nem állhatok ott megszeppent, óvatoskodó kislányként, akkor már alkotótárs kell hogy legyek” – fejtette ki a színésznő, aki játszik a novemberben bemutatásra kerülő Budapest Noirban is.

Saját bevallása szerint tősgyökeres pesti lány. Édesanyja pszichiáter, édesapja pedig a gyógyszeriparban dolgozik. “Édesanyám fiatalon nagyon szeretett volna énekesnő lenni, de sajnos nem úgy alakult az élete. Talán ennek is köszönhetem, hogy a szüleim az első perctől örültek, hogy színésznő szeretnék lenni, és támogattak az álmaim megvalósításában. Különös, mert egyébként zárkózott és gátlásos kislány voltam, ám ha a színpad szóba került, valahogy feltámadt az exhibicionista énem is” – vallotta Törőcsik Franciska, akit első próbálkozásra felvettek a színművészetire.

“Szeretnék fejlődni, és felfedezni a színészetben rejlő lehetőségeket. Bevallom, kicsit mániákus is vagyok, azaz, ha a szakmámban valami nagyon érdekel, akkor addig nem nyugszom, amíg azt meg nem valósítom” – tette hozzá.

Franciska sok éven át volt tagja a székesfehérvári színháznak, ám nemrégiben szabadúszó lett. “Nagyon szerettem az ottani közösséghez tartozni, de most más utak is érdekelnek, és a szabadúszó lét annak jobban kedvez. Szerettem volna egy esélyt adni önmagamnak, és eddig jól viselem az ezzel kapcsolatos nehézségeket. Persze a bizonytalanság olykor megvisel, de nem árt, ha edződik a lelkem, mert az élet bármikor hozhat nehéz helyzetet is, egyszóval nem árt, ha erős vagyok” – nyilatkozta Törőcsik Franciska.

A teljes interjút a Meglepetésben olvashatják.