Marton László tagadja Sárosdi Lilla vádjait

2017 október 19. csütörtök, 14:21

A zaklatással vádolt rendező röviden reagált Sárosdi Lilla színésznő videójára.

Marton László (Fotó: RAS-archív)

Marton László (Fotó: RAS-archív)

Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére” – fogalmazott Marton László az MTI-nek küldött közleményében.

A színésznő a Weinstein-ügy kapcsán hozta nyilvánosságra a 20 évvel ezelőtti szexuális zaklatás történetét. Sárosdi Lilla délelőtt egy facebook-videóban nevezte meg az illetőt, állítása szerint Marton Lászlóról, a Vígszínház főrendezőjéről van szó, aki 1985-től 2009-ig vezette az intézményt.

A Vígszínház is szűkszavú közleményben reagált: “A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik” – olvasható a színház honlapján.

“Ha engem támad, akkor minden nőt támad ebben a pillanatban. Rengetegen állnak mellettem a történeteikkel” – mondta Sárosdi Lilla a hvg.hu-nak azután, hogy Marton László rendező azt állította, rágalom, amivel Sárosdi vádolja, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

“Én bátran fogom vállalni ott is az igazam” – üzente vissza Sárosdi.

Sárosdi Lilla videója itt tekinthető meg.
Az előzményekről itt olvashat.
Az SZFE közleménye az eset kapcsán itt található.
A Katona József Színház közleményét itt olvashatják.
A Pesti Magyar Színház közleménye itt elérhető.
Filmes alkotók indítottak petíciót szolidaritást vállalva Sárosdi Lillával.