Megnevezte zaklatóját Sárosdi Lilla

2017 október 19. csütörtök, 11:03

A színésznő azt állítja, Marton László, a Vígszínház főrendezője, korábbi igazgatója zaklatta szexuálisan 20 évvel ezelőtt.

Az október elején kirobbant Weinstein-ügy az angol és a magyar színházi világban is visszhangra talált. Számos alkotó hívja fel a figyelmet, mennyire fontos tennünk azért, hogy ne fordulhassanak elő hatalmi visszaélések és zaklatásos esetek.

Sárosdi Lilla egy 20 évvel ezelőtti zaklatás történetét is megosztotta. A Weinstein ügy kapcsán kikívánkozott belőle, mit élt át azon a napon, amikor egy színházat igazgató rendező, aki ma is fiatalokat tanít, elvitte kocsikázni egy pròba után. A színésznő most egy facebook-videóban nevezte meg az illetőt, aki egy barátjával követett el szexuális visszaélést a színésznő ellen. Sárosdi Lilla állítása szerint Marton Lászlóról, a Vígszínház főrendezőjéről van szó, aki 1985-től 2009-ig vezette az intézményt.

“Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére” – reagált Marton László.


Az előzményekről itt olvashat.
Az SZFE közleménye az eset kapcsán itt található.
A Katona József Színház közleményét itt olvashatják.
A Pesti Magyar Színház közleménye itt elérhető.
Filmes alkotók indítottak petíciót szolidaritást vállalva Sárosdi Lillával.