“A #metoo kapcsán kikívánkozik belőlem egy köszönet” – Szalma Noémi sorai

2017 október 22. vasárnap, 7:28

“Sárosdi Lilla jár a fejemben, és az ő hihetetlen bátorsága. Felnézek rá, támogatom és minden kétséget kizáróan elhiszem, amit mond” – Szalma Noémi színésznő Facabook bejegyzését osztjuk meg az ő engedélyével, melyben egy rövid színházi történetről esik szó. 

Szalma Noémi a Mester és Margarita c. előadásban

#metoo kapcsán kikívánkozik belőlem valami, valami egészen más. Egy köszönet.

Amikor a nyíregyházi színházban a Mester és Margaritát próbáltuk, még az olvasópróba előtt megkérdeztek, hogy vállalom-e Margaritát, vállalom-e a színpadi meztelenséget pont úgy, ahogy és ameddig az a könyvben meg van írva.

Persze hogy igent mondtam.
Aztán tudatosult bennem mire mondtam igent és elkezdtem félni.

Szalma Noémi

Az előadás rendezője Keszég László volt. Laci! Szeretném megköszönni neked, ahogy velem bántál a próbafolyamat alatt, ahogy támogattál és rám bíztad mikor próbálok először meztelenül.

Köszönöm, hogy türelemmel és tisztelettel viselkedtél velem mialatt meztelen voltam a színpadon, és ezért a legcsekélyebb rosszérzés nélkül jutottunk el a bemutatóig.

Köszönöm neked, hogy a segítségeddel a szerep maga és a színpadi meztelenség kirobbanóan felszabadító érzés volt nekem előadásról előadásra, és hosszútávon pedig hozzásegített ahhoz, hogy kényelmes otthont találjak a saját testemben.

Szóval tényleg köszi, Laci.

Mert pontosan tudom én is, milyen amikor nem így van. Mert #metoo.

Szalma Noémi

 
 

Kapcsolódó anyagok