Újabb hölgyek vádolják zaklatással Marton Lászlót

2017 október 22. vasárnap, 13:55

Az elmúlt napokban hét nő mesélt Marton Lászlóról a 444-nek. Névtelenül nyilatkoztak, de ha bíróságra kerül az ügy, többen tanúskodnának.

A 444.hu cikkéből:

Az első és az utolsó eset között majdnem 50 év telt el, mégis sok bennük a hasonló motívum. A nyilatkozók mind fiatal, 18-23 éves lányok voltak, amikor Marton László megkörnyékezte őket. A módszerek között szintén sok az átfedés: a rendező a lányokat meghívja a próbáira, ahol a nézőtéren melléjük ül, beinvitálja őket a kocsijába, amivel elmennek egy elhagyatott helyre.

Sárosdi Lilla néhány napja árulta el, hogy Marton László 20 évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. A rendező rágalomnak nevezte a színésznő állításait, és amikor a 444 riportere szembesítette az újabb áldozatok előlépésével, annyit válaszolt,  hogy meg fogja találni a módját, hogy később elmondja a véleményét.

Marton László

Marton László

“Én hülye liba, azon gondolkoztam, hogy esetleg megfogja a kezem, és talán még csók is lesz a végén. Nem az lett, hanem megfogta a kezem, és odahúzta a sliccéhez. Amikor elkaptam, újra megfogta, és visszatette. Aztán a kezemmel masszírozgatta magát. Ledermedtem, és azt hiszem, viszonylag sokáig lehettem sokkos állapotban, mire feleszméltem, kikaptam a kezem, és berohantam a kollégiumba” – meséli 50 évvel ezelőtti történetét a Balettintézet egykori növendéke.

A nyolcvanas évek közepén egy 21 éves egyetemista interjút készített a Vígszínházban. „A premier estéjén maga mellé ültetett a lépcsőre, megfogta a kezem. Na, gondoltam, kezdődik a romantika! De nem, amikor lement a fény, a kezemet ráhelyezte a nemi szervére, szorította rá. Először is sokkos állapotba kerültem, másrészt meg tudtam, hogy nem rendezhetek jelenetet a bemutató estéjén, rengetegen voltak körülöttünk, moccanni sem bírtam. Úgyhogy végig fognom kellett a nemi szervét, amíg a rendezését nézte” – számolt be a hölgy a 444-nek.

„Elmentem minden nyílt napra is, és az egyik ilyenen ismerkedtem meg Martonnal. Azt mondta nekem, hogy elmehetnék egy próbára. Valamelyik hátsó sorban ültem le, de rémlik, hogy még ott is mászkáltak emberek. Marton leült a jobbomra, és egy idő után elkezdte fogdosni a combomat. Egyre feljebb és feljebb csúsztatta a kezét. Teljesen lemerevedtem, nem értettem, mi történik. Onnantól kezdve azt vártam, hogy vége legyen a próbának, felállhassak és elmehessek. A próbaszünetben elköszöntem, ő pedig azt mondta, hogy hamarosan utazik külföldre, kísérjem el oda” – mondta az a nő, aki a történet idején, a kétezres évek elején 18-19 éves volt.

Folytatást a 444-en talál.

Kapcsolódó anyagok:

Sárosdi Lilla a 24.hu-nak nyilatkozott.
Sárosdi Lilla az Alinda című műsor vendégeként itt tekinthető meg. 
Sárosdi Lilla videója itt tekinthető meg.
Az előzményekről itt olvashat.
Marton László felfüggeszti oktatói munkáját a Színművészetin.
Marton László lemond a Vígszínház főrendezői posztjáról.
Az SZFE közleménye az eset kapcsán itt található.
Az SZFE diákjainak állásfoglalása itt olvasható.
Filmes alkotók indítottak petíciót szolidaritást vállalva Sárosdi Lillával.
A Független Előadó-művészeti Szövetség közleménye itt található.
Schilling Árpád nyilatkozata, “Martonnak voltak más áldozatai” címmel itt olvasható.