Verebes István: “Mit akarnak még Marton Lászlótól?”

2017 október 26. csütörtök, 13:08

Miután Verebes István a múlt héten az ATV-ben arról beszélt, hogy szerinte Marton Lászlót nem lehet felfüggeszteni, újra kérte a csatornát, hogy megszólalhasson az ügyben. Elmondása szerint kételyei támadtak, miután több hölgy is azt vallotta, hogy Marton László zaklatta őket. A rendező nem érti, hogy a zaklatott nők közül miért nem volt legalább egy, aki a zaklatás pillanatában kérte volna ki magának a történteket és „ jelét adta volna, hogy itt valami szörnyűség történt”.

Verebes István az ATV-ben

Arról is beszélt, hogy hétfőn teljesen véletlenül találkozott Marton Lászlóval egy kávéházban, és úgy látta, a „halálán van”. Verebes azt is kijelentette, Marton László vagy öngyilkos lesz vagy belehal a történtekbe.

Verebes szerint akkor is ki kell állni Marton mellett, „ha bármi történt”, mert akkor is 50 évet dolgozott rendezőként, „és nem akárki volt a magyar színházi életben”. „ A részvétem, az együttérzésem akkor is a Martoné, hogy ha a vád ellene igaz, akkor is, ha nem, mert esendőek vagyunk mindannyian”- tette hozzá.

Verebes szerint úgy lehetne elejét venni a hasonló ügyeknek, ha lenne egy színész kamara, aminek rendező nem lehetne tagja. Vagy működne a színházakban egy etikai bizottság, amit titokban fel lehet keresni, és a színészek elmondhatják, mi történt a vezetők részéről. Szerinte házon belül kellene lebonyolítani ezeket a vizsgálatokat, „és akkor nem lesz a bulvár témája”.

A Sárosdi Lilla tragédiája majdnem adekvát a Martonéval”- vélekedett Verebes István, aki szerinte ez az egész történet mindenkinek csak rosszat tett.

Forrás és részletesebb beszámoló a 444.hu oldalán.

A húszperces beszélgetést itt lehet végignézni.

Marton László friss közleményét, melyben bocsánatot kér, itt olvashatják.