“Az én generációm már sorozatnéző nemzedék” – Kovács Tamás a Korhatáros szerelemről

2017 október 29. vasárnap, 10:08

Új sorozat indul decemberben Korhatáros szerelem címmel. A fő szál a szexi anyuka és a huszonéves pultos románca, utóbbit az ötödéves egyetemi hallgató Kovács Tamás alakítja. A színészt a 061.hu kérdezte.

 

A nullahategy.hu cikkéből:

Arra a kérdésre, hogy mennyire dobja meg egy végzős egyetemista karrierjét egy tévésorozat, illetve nem könyvelik-e el „sorozatsztárnak” mindjárt a legelején, Kovács Tamás így felelt: “Nem gondolom, hogy elkönyvelnék az embert sorozatsztárnak. Egy fiatal színésznek ma ilyen lehetőségei vannak, ezekben kell helytállni. Mindenképp pozitív dolognak tartom, hogy kiváló színészeket kérnek fel a különböző szerepekre. (…) Az én generációm már ‘sorozatnéző’ nemzedék. Ennek egészen egyszerű és praktikus okai is vannak: az embernek van egy órája, megnéz egy epizódot, vagy amíg megfőzi a vacsorát, a laptopon lejátszik még egy részt és így tovább. Nem véletlen, hogy ma már az amerikai sorozatokban is a legnagyobb hollywoodi sztárok vállalnak szerepeket és neves rendezők és forgatókönyvírók készítenek tévés sorozatokat. Ahogy a világ minden táján, úgy Magyarországon is megnőtt az igény erre a műfajra.”

Kovács Tamás (fotó: TV2)

Kovács Tamás (fotó: TV2)

A Korhatáros szerelemben fiatal srácot játszik, aki egy nála jóval idősebb nővel (Kovács Patrícia) bonyolódik szerelmi viszonyba. A színész nem mondott azonnal igent, nyilván át kellett gondolja, hogy mihez adja az arcát. Sok embert megkérdeztem erről, kikértem a véleményüket, aztán úgy döntöttem belevágok. “Rohonyi Gábor rendező hozzáállása a kezdetektől nagyon meggyőző volt. A casting során találkoztam vele először, azt hiszem ez is nyomott a latba” – tette hozzá.

A kérdésre, miszerint nem zavarta-e szerepének pikáns helyzete és a sok szexjelenet, Kovács Tamás így felelt: “Nem különösebben. Szerintem ugyanolyan koncentrációt igényel egy ilyen jelent, mint bármelyik másik. Egyébként is tizenkettes karikával fog menni a sorozat. A jelenetek többnyire életszerűek voltak, az alkotói gárda is törekedett erre, figyelembe vették a kéréseinket és megfontolták a javaslatainkat. Például sokkal érdekesebb és izgalmasabb a néző számára is, ha a „túlbeszéltség” helyett inkább el van játszva az adott helyzet. Jó hangulatban zajlott a forgatás, annak ellenére, hogy feszített tempóban kellett dolgoznunk.”

A teljes interjú itt olvasható.