Pokorny Lia: “A megérzéseimre hallgatok”

2017 november 03. péntek, 8:20

Interaktív monodrámát mutatott be Pokorny Lia a Centrál Színházban Dolgok, amikért érdemes élni címmel. A színésznőt a Magyar Hírlap kérdezte.

A Magyar Hírlap cikkéből:

“Miután Bereczki Zoltán és a menedzserem, Ferenczi Orsi létrehozták a Lepkegyűjtő Produkciót, nagyon szerettek volna találni nekem egy monodrámát. Amikor erre rábukkantak, úgy éreztem, hogy nekem írták. Életemben először gondoltam azt – minden nagyképűség nélkül –, hogy ezt egyedül én tudom megcsinálni. Biztos, hogy lenne olyan színész, aki el tudja játszani, és biztos van olyan is, aki jól tudna mellé improvizálni. De tőlem a Beugró miatt az emberek megszokták, hogy improvizálok, így jobban elfogadják, ha interakcióba lépek velük” – mondta Pokorny Lia.

Pokorny Lia

Pokorny Lia

A kérdésre, hogyan választja ki azokat, akiket felhív a színpadra, a színésznő elmondta, már az előadás legelején felméri a közönséget. “Sokszor csak belenézek valakinek a szemébe, és tudom, hogy ő lesz az. A megérzéseimre hallgatok” – tette hozzá.

“Egy idő után felismertük, hogy az édeskevés, ha tudom a járásokat és a szöveget, muszáj kipróbálni közönséggel is. A rendező, Horgas Ádám azt javasolta, hogy legyen egy-két beépített ember a nézők közt a biztonság kedvéért. Számomra azonban alapvető volt, hogy erről szó sem lehet, ezért arra kértem, hogy bízzon bennem, mert tudom, hogyan kell hozzászólni az emberekhez úgy, hogy leolvasszam róluk a páncélt és a félelmeket. Tisztában vagyok vele, hogy a nézők egyik fele nagyon kíváncsi, és azzal is, hogy a másik fele retteg attól, hogy inter­akció lesz. Az előadás közben egy egész nézőtérrel kell elhitetnem azt, hogy képes erre, és bízhat bennem, mert nem hagyom cserben. Végül egy héttel a bemutató előtt egy tesztközönséggel próbáltuk ki az előadást, és nagyon jól sikerült” – árulta el Pokorny Lia.

A teljes interjú itt olvasható.