Ónodi Eszter: “Mostanra találtak meg az igazán testhezálló feladatok”

2017 november 04. szombat, 9:04

Ha Ibsen Nórájának címszerepét másfél évtizeddel ezelőtt kapja meg, biztos abban, hogy egészen más előadás lett volna. Ónodi Esztert az Art 7 portál kérdezte.

Az art7.hu cikkéből:

“Olyanok vagyunk már, mint egy nagyra duzzadt család. Ugyanott vettük fel a fonalat, ahol pár hónappal korábban abbahagytuk. Szerintem más lesz ez, mint amilyen a második széria volt. A második évad akciódúsabbra sikerült, a mostani viszont kevesebb szereplővel újra a családi életre koncentrál” – mesélte az Aranyélet harmadik évadának forgatásáról Ónodi Eszter.

A kérdésre, hogy mennyiben különbözik egymástól a színészi játékot tekintve a sorozat a nagyjátékfilmtől, így felelt: “A differencia sok mindentől függhet, de ha olyan nagyjátékfilmes igényesség jellemzi a sorozatot, mint most az Aranyéletet az HBO-nál, akkor tulajdonképpen nincs különbség. Annyiban feltétlenül más a kettő, hogy a sorozatban több idő jut kibontani a karaktert. De ez lehet nehéz is, hiszen küzdelmes visszatalálni a hangulatba, a figurába, ha felvettünk egy jelenetet augusztusban, és a következő, ehhez szervesen kapcsolódó szituáció rögzítésére már csak februárban kerülhet sor.”

Arra a felvetésre, hogy az igazán jó szerepek mostanában találták meg, Ónodi Eszter elmondta, hogy a szakmai élete valahogy így alakult. Lehet, hogy jó lett volna már húsz évvel ezelőtt is, de úgy látszik, mostanra találták meg az igazán testhezálló feladatok. “Például, ha Ibsen Nórájának címszerepét, mondjuk, másfél évtizeddel ezelőtt kapom meg, biztos vagyok abban, hogy egészen más előadás lett volna. Fontos tudni, hogy anyaszínházamban, a Katona József Színházban, amely határozottan művész- és ilyen értelemben rétegszínház, nem feltétlenül az adott színészre keresnek szerepet, hanem a nagyon erős rendezői garnitúra egyik tagjának színpadi vízióját valósítja meg a társulat. Ha van olyan karakter, amely passzol az adott színészhez, akkor szerencséje van a kollégának, ha nem, akkor bizony várnia kell a következő alkalomra. Elképzelhető, hogy például vidéken, ahol más a műsorpolitika, előbb keresnek a színésznek különösen testhezálló szerepet” – mondta a színésznő.

A teljes interjú itt olvasható.