A tervezettnél nagyobb lesz a Városligeti Színház

2017 november 11. szombat, 11:02

Nem látták előre, hogy nagyobb lesz a Városligetbe tervezett Fővárosi Városligeti Színház alapterülete. Emiatt nettó 36 millióval megnőtt a színház tervezési költsége – derül ki az európai közbeszerzési értesítőből.

Így nézne ki a Városligeti Színház (fotó: valasz.hu)

Így nézne ki a Városligeti Színház (fotó: valasz.hu)

A Fővárosi Városligeti Színház eredeti tervezési költsége idén februárban még 130,5 millió forint volt. Menet közben azonban váratlanul megnőttek a tervezés költségei. “A tervezési program változása miatt a színház összes alapterülete megnövekedett. Az emiatt felmerült áttervezési feladatokra tekintettel a felek módosították a szerződést 36 100 000 HUF + Áfa összeggel, amellyel 27,66 %-os mértékben megnőtt a tervezői díj” – olvasható a közbeszerzési értesítőben.

A tervezést korábban elnyert Narmer Bt. szerződésmódosítása szerint a gyermek- és ifjúsági, befogadó- és fesztiválszínház az eredetileg elképzeltnél is nagyobb, összesen 3300 négyzetméter hasznos területű lesz. Azzal indokolták a költségnövekedést, hogy bővültek a tartalmi elemek, mert egy „európai színvonalú, széles spektrumon üzemeltethető színjátszóhelyet” akarnak kialakítani.

A Városliget Zrt. arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarkán állt egykori színház újjáépítéséről szóló kormányhatározat továbbra is hatályban van. A tervezés nemsokára befejeződhet, de a környék közlekedésszervezési struktúrájának kialakításáig a becslések szerint ötmilliárd forintos kivitelezéssel még várnak.

Forrás: 24.hu, mno.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok