„A férfiak néha döbbenten nézik, mi történik velünk” – Szávai Viktória válaszolt

2017 november 13. hétfő, 7:46

A 21. századi nőkről, férfiakról és kapcsolatukról kérdezte Szávai Viktóriát a Két nem – egy igen? blog.

A ketnemegyigen.blog.hu cikkéből:

Arra a kérdésre, hogy milyen egy vonzó nő, Szávai Viktória így felelt: “Ez azért nehéz kérdés, mert rögtön megtorpanunk ott, hogy egy férfi szempontjából milyen egy vonzó nő vagy egy nő mitől érzi vonzónak magát. Ha mindkettőt összevetjük, a legfontosabb talán az, hogy egy nő legyen mindenképp önazonos magával, tehát ne akarjon mást vagy többet mutatni, mint ami, és ezzel a képpel, amit magáról gondol vagy amit magában megél, ezzel próbáljon meg elégedett lenni. Mondjuk épp ez a legnehezebb feladat egy nő számára.”

Szávai Viktória (fotó: Megafilm)

Szávai Viktória (fotó: Megafilm)

A színésznő szerint egy erős nő nem feltétlenül tud vonzó lenni a mai világban. “Ez most egy kortünet: az önmegvalósítás, az önmenedzselés. A nők is beleálltak egy olyan szerepbe, amiben helyt kell állniuk, döntéseket kell hozniuk, vezetői szerepet kell betölteniük, ami van akinél automatizmus, másnál viszont egy komoly megfelelés, egy folyamatos demonstráció, hogy megáll a két lábán, igenis jó vezető, képes másokat irányítani. Ezt a fajta görcsösséget egy férfi kiszagolja. Nem hinném, hogy egy ilyen nőtípus igazán vonzó lehet, mert pont, amiről beszéltünk, az önazonosság hiányzik” – tette hozzá.

Szávai Viktória szerint egy igazi nő igenis lágy, igenis befogadó. “Egy nő nem hazudtolja meg a saját belső lelkiségét, a nőhöz igenis hozzátartozik az elesettség, a gyengeség. Ezt ma már nem kifizetődő felvállalni, mert ugye a mai világban iszonyatosan kell teljesíteni. Szerintem egy nő merje vállalni a saját kiszámíthatatlanságát, saját szeszélyességét, mert ez igen is benne van a női létben. A férfiak néha döbbenten nézik, mi történik velünk. Csak egyszer élnének át egy havi ciklust… Folyamatosan ki vagyunk téve egy olyan hormonális hullámvasútnak, ami egy férfi számára felfoghatatlan: az állandó hangulatingadozásoknak és az érzelmi csapongásoknak” – fogalmazott a színésznő.

A teljes interjú itt olvasható.