Hernádi Judit: “Bizonyos emberektől nem akartam függeni”

2017 november 15. szerda, 9:21

A színésznőt pályája alakulásáról és legújabb bemutatójáról is kérdezte az Art7 művészeti portál.
Az art7.hu cikkéből:

“Egyszer csak úgy éreztem, nem bírom tovább, lépnem kell. Nem akartam megfelelni, nem akartam, hogy azért kapjak meg egy szerepet, mert úgyis ott vagyok, hanem azért, mert azt nekem kell eljátszanom. Tisztán akartam beszélni bizonyos dolgokról, hogy egyértelmű legyen, mi miért történik” – mondta Hernádi Judit azzal kapcsolatban, hogy mi késztette annak idején a szabadúszás vállalására. Hozzátette, soha nem tagadta meg vígszínházas időszakát, szeretett ott lenni, jó szerepeket kapott. “De el kellett jönnöm onnan. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy bárhol vagyok, előbb vagy utóbb onnan is eljövök” – tette hozzá.

Hernádi Judit (fotó: MTVA)

Hernádi Judit (fotó: MTVA)

“Bizonyos emberektől nem akartam függeni és meghatározódni. Kívülről nézve viszont időnként szórakoztatott, ahogyan ők meghatározták, és sajnos néha megnyomorították egymást ebben a szakmában. Nem mondom, komoly eredményeket értek el, de nekem nem volt ehhez kedvem. Ma sincs tyúkszemem, pedig elég szép nagy lábam van, és néha felvettem olyan cipőt is, ami kényelmetlennek bizonyult. De csak rövid ideig viseltem, ha nagyon szorított, levetettem” – fogalmazott Hernádi Judit.

Legutóbbi bemutatója, A félelem megeszi a lelket az Átriumban került közönség elé Alföldi Róbert rendezésében. Hatvanas takarítónőt játszik, aki beleszeret egy nála jóval fiatalabb bevándorlóba. A színésznő hangsúlyozta, itt nem a szexualitás a lényeg. “Inkább úgy mondanám, hogy egymásra találnak, mert szükségük van egymásra. Emmi már felnevelte a gyermekeit, egyedül marad, úgy érzi, felesleges az életben, ezért önmagát is megtalálja ebben a kapcsolatban. Alinak pedig pont arra van szüksége, hogy valaki gondoskodjon róla és emberszámba vegye. A darab, mely Fassbinder azonos című filmje alapján készült, a hetvenes évek Németországában játszódik, nem sokkal a müncheni terrortámadás után, amikor az arab és török vendégmunkásokat nagyon ellenségesen fogadták. Nagyjából ott tartottak az elfogadás tekintetében, ahol mi most” – mondta Hernádi Judit.

A teljes interjú itt olvasható.