“Az én meccsem két pályán zajlik” – Mácsai Pál válaszolt

2017 november 20. hétfő, 8:12

A harmadik évaddal folytatódik a Terápia című sorozat. A főszereplő pszichológust alakító Mácsai Pállal lélekről, filmről és színházról beszélgetett a Kemma.hu.

A kemma.hu cikkéből:

A Terápia 35 része nyolcszáz oldalnyi szöveg. Ennek tekintélyes részét kell a főszereplőnek megtanulnia, ráadásul kétnaponta forgatnak le egy részt. Arra a kérdésre, mennyire fáradt, Mácsai Pál így felelt: “Meglehetősen, de egy színész ne sajnáltassa magát. A felvetés olyan, mintha azt kérdeznénk egy maratoni futótól a 40. kilométer környékén, hogy miként érzi magát. Kit érdekel? Magánügye. Az a színész pedig legyen boldog, aki egy ilyen szerepet játszhat, a többi a magánügye. Ez ennek a szakmának a velejárója, így aki erről nyávog, az legalábbis illetlen.”

Mácsai Pál / Terápia

Mácsai Pál / Terápia

A színész elárulta, nincs speciális szövegtanulási módszere, “csak tanulni kell és kész”. Két héttel az adott forgatási nap előtt veszi kézbe a szövegkönyvet és koncentráltan tanulja. Amikor közeledik egy forgatási nap, akkor egyre sűrűbben veszi elő a szöveget, míg utolsó este már csak azzal foglalkozik. Erre fél órája van általában, hiszen este a színházban játszik és azért éjfélkor jó ágyba kerülni, mert másnap reggel hatkor kezdődik a következő nap. “Ez a tempó olyan, mint amikor egy sportoló alárendel mindent az edzésnek és a versenynek. Ha nem fegyelmezetten végzi valaki, akkor nincs esélye a jó eredményre. Az én meccsem két pályán zajlik. Az egyik a színházban, a másik a forgatáson és mindkét helyen száz százalékot kell nyújtani” – fogalmazott Mácsai Pál.

“Baromi jó színészekkel játszhatok, akik végtelenül profik. Így hát nem tudok olyasféle kémiáról beszámolni, ami ne lenne mindig kiszámíthatóan jó. Az egyik legnagyobb öröm és kitüntetés ebben a sorozatban az, hogy mind a három évadban kiváló színészekkel dolgozhattam együtt” – hangsúlyozta az Örkény direktora, aki az interjúban arról is beszámolt, hogy a Terápia forgatása után egy német filmben játszik majd, aminek az a címe, hogy Auf Wiedersehen Deutschland. Arról szól, hogy a háború utáni Berlinben miként próbálnak pénzt szerezni az emberek, hogy leléphessenek Amerikába. “Kellett egy magyar színész, aki tud németül. Ez én voltam a castingon az egyik szerepre. Izgalmas feladat, hiszen a téma ellenére ez egy komédia lesz” – árulta el a színész.

A teljes interjú itt olvasható.