Születésnapján köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

2017 november 23. csütörtök, 17:23

A társulat tagjai személyes üzeneteket írtak a szombathelyi Markusovszky kórházban fekvő Törőcsik Marinak 82. születésnapja alkalmából, valamint egy közös köszöntést is megfogalmaztak.

Törőcsik Mari (fotó: Eöri Szabó Zsolt, nemzetiszinhaz.hu)

Törőcsik Mari (fotó: Eöri Szabó Zsolt, nemzetiszinhaz.hu)

A társulat levelében azt írja, Törőcsik Marit várják vissza a színpadra, hogy játékával további örömet szerezzen nekik és a közönségének is. A nemzet színészét Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel az Úri muri című előadás próbájáról.

Törőcsik Mari is üzent a társulatnak: “a Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell, hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok”.

Anatolij Vasziljev orosz rendező, a művésznő barátja, emailben köszöntötte Törőcsik Marit. Mint írja, mindenkinek, akivel színházi szemináriumok során találkozik, Törőcsik Mariról mesél. “Büszke vagyok rád és rajongok érted” – írja a művész.

Forrás: MTI, Nemzeti Színház, Színház.org