Szexuális zaklatás miatt kirúgták a kanadai Soulpepper színház igazgatóját

2018 január 05. péntek, 15:24

Távozni kényszerült posztjáról a torontói Soulpepper színház szexuális zaklatással vádolt igazgatója, Albert Schultz, miután négy színésznő perelte be őt – számolt be az nlcafe.hu.

Soulpepper

Soulpepper

A kanadai színház szerdán még csak felfüggesztette Albert Schultzot a vizsgálat idejére, a társulat határozott kiállása nyomán azonban csütörtökön már az igazgató azonnali hatályú lemondását volt kénytelen bejelenteni. Toronto legnagyobb nonprofit teátrumának vezetője ellen négy színésznő indított peres eljárást szexuális zaklatás miatt, a terhére rótt cselekmények 2000 és 2013 között történtek.

A négy színésznő csütörtökön sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé a direktor viselt dolgait. A sértettek azt mondták, azért léptek a vádakkal a nyilvánosság elé, mert a színház képmutatóan viselkedett az ügyben, és a teátrumban nem biztonságosak a munkakörülmények.

A Soulpepper neve korábban akkor került elő a magyar sajtóban, mikor kiderült, Marton László is dolgozott ott korábban, ám egy színésznő szexuális zaklatással vádolta meg, ezért megszakították a kapcsolatot Martonnal.

Forrás: nlcafe.hu