Ráckevei Anna nem pályázik a Csokonai Színház igazgatói posztjára

2018 január 12. péntek, 11:14

Idén július 30-án lejár Ráckevei Anna vezetői megbízatása Debrecenben. A Jászai-díjas művész meghozta döntését – számolt be a dehir.hu.

Ráckevei Anna / Fotó: valasz.hu

Ráckevei Anna / Fotó: valasz.hu

Ráckevei Anna Jászai-díjas, Érdemes művész – mint a színház történetének első női direktora – 2013-tól irányította a teátrum munkáját. „A hagyományokra építve, azokat szem előtt tartva, de korszerű módon csináljunk színházat” – hangoztatta a színésznő a kulturális bizottság előtti meghallgatásán öt évvel ezelőtt. Mint mondta, nagyon fontos, hogy megismerje a debreceni közönség az új színházi nyelveket.

A szabályok szerint a színházaknál az igazgatói pályázatot hat hónappal a regnáló vezető szerződésének lejárata előtt ki kell írni. A dehir.hu értesülései szerint Ráckevei Anna bejelentette a társulat előtt, hogy nem pályázza meg újra a direktori tisztséget.

“Igazán büszke és hálás vagyok, amiért a Csokonai Színház élén részese lehettem ennek az öt évnek, de szeretnék újra a színészi munkámra koncentrálni, és több időt tölteni a családommal” –  nyilatkozta Ráckevei Anna a portál megkeresésére.

Forrás: dehir.hu