Pindroch Csaba: “Én is ugyanúgy várom a premiert, mint a nézők”

2018 február 06. kedd, 9:00

Február 15-én mutatják be a Valami Amerika harmadik részét. Pindroch Csabát többek közt erről is kérdezte a Marie Claire magazin.
A marieclaire.hu cikkéből:

“Az, amikor én egyszerre tizenkét darabban játszottam, körülbelül két évvel ezelőtt volt, és bizony, tényleg fárasztónak találtam. Ráadásul azoknak a szerepeknek a nagy része főszerep volt. De sokkal fárasztóbb munka színházban játszani, mint filmezni, tehát nem is lehet összehasonlítani a kettőt. Mint ahogyan nem lehet összehasonlítani az otthoni feladatokat sem a színházzal. Sokkal jobban elfáradtam volna, ha csak otthon vagyok és nem csinálok semmit. A semmittevésben lehet a legjobban kifáradni. A színház inkább feltölt, a filmforgatásnál pedig kényelmesebb helyzet nem létezik egy színésznek. Az tud csak fárasztó lenni, ha öt-hat órákat kell várni egyetlen jelenetért, ha bármikor ugrásra készen kell állnod. Egyébként pedig úgy gondolom, ha az ember a hobbijának él, az nem munka” – hangsúlyozta Pindroch Csaba.

Pindroch Csaba

Pindroch Csaba

“Rólam sokan gondolják azt, hogy félelmetes vagyok, hogy bunkó vagyok, aztán kellemes csalódást emlegetnek, amikor beszélgetni kezdenek velem. Mondom, köszi. Egyetlen dolog miatt tudok létezni, ami vagy egy velem született értékrend, vagy a kollégáim, a mestereim által rám tapadt belső valami, amit Karinthy így fogalmazott meg: ‘A humorban nem ismerek tréfát.’ Nagyon komolyan veszem a felelősséget, azt, hogy játszunk a néző idejével és a sajátunkkal is, hogyan tolmácsolunk valamit a színpadon, mennyire harcolunk azért, ha egy rendező éppen önmegvalósít és hülyeségeket beszél, igyekszünk, ha kell konfrontálódni, felismerni a saját butaságainkat is, és a legjobbat kihozni a darabból. Ez néha bejön, néha nem. Ha nem lennék tisztában a személyiségemmel, azzal, hogy csak ‘játszom’ a szerepeimet, az nagy baj lenne” – mondta a Thália Színház művésze.

A Valami Amerika 3-ról elmondta, volt egyfajta nyomás a közönség részéről és a filmalap oldaláról is, hogy kell egy közönségsiker. “Nekem elsősorban ez a film a családról szól. Ezért lehet olyan sikeres, mert a poénkodás mögött ott van az összetartozás. Győzővel és Ferivel mi tényleg tesóknak hívjuk egymást. Agyonvertek, agyonrúgtak, árammal ráztak és mi nagyon élveztük. Ütöttek-vágtak minket és boldogok voltunk. Egészen elképesztő volt! Nem foglalkoztunk a film súlyával és a siker terhével, csak élveztük, és ez remélem, nem sül el visszafelé. (…) Sokszor álltunk és nem hittük el, csak néztünk, hogy ez most komoly?! Azt gondolom, ha csak negyed annyit is fog nevetni a közönség, vagy csak negyed annyit kap abból, amit mi adni akarunk, akkor már boldog leszek. Én ugyanannyira várom a premiert, mint a nézők. Jó lesz mindent föleleveníteni” – mesélte Pindroch Csaba.

A teljes interjú itt olvasható.