V. TITÁNium Színházi Projekt – Kihirdették a nyerteseket

2018 február 08. csütörtök, 13:36

Ötödik alkalommal hirdette meg a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát.

Idén is olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várták, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

A négy hónapos mentorprogram keretében – 2018. február 1-jétől május 30-ig – a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkcióvezetés, a pályázat- és költségvetésírás, a színészegyeztetés és a sajtózás feladataival. A mentorprogram május végén egy prezentációval zárul, ahol a résztvevőknek be kell mutatniuk a program moduljain szerzett ismereteik alapján újraírt pályamunkájukat. A zsűri ezután választja csak ki azokat az előadásterveket, melyek a 2019-es naptári évben kerülhetnek bemutatásra.

A beérkezett 37 pályázatot a Füge munkatársai – egy külső zsűritag felkérésével – bírálták el, a döntésük alapján az V. TITÁNium Színházi Projekt Mentorprogramjának résztvevői: Bán Bálint, Gábor Sára, Kenéz Henrik Ágoston, Kovács Domokos, Mayer Bernadette Németh Nikolett és Totobé Anita. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek!