Szegedi Nemzeti Színház: Támogatta Barnák Lászlót a szakmai bizottság

2018 február 14. szerda, 8:54

A végső döntést pénteken hozzák meg a képviselők arról, hogy a következő öt évben Barnák László lehet-e a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

Barnák László

Meghallgatta és támogatta Barnák László színész-rendezőt a tegnap délután a városházán ülésező szakmai grémium, amelyet a színházigazgatói pályázat elbírálására kértek fel.

A Színház.org információi szerint a bizottság szakmai tagjai között volt Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, Sipos Imre színész-rendező, Pónus Katalin, a Miskolci Nemzeti Színház gazdasági vezetője, Gulyás Dénes, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója, aki végül nem tudott részt venni az elbírálási folyamatban. A társulatot Stefanik Sándor ügyelő és Pálhegyi Péter Sándorné pénzügyi szakember, az Emberi Erőforrások Minisztériumát Laklóth Aladár képviselte. A munkáltató képviseletében Dr. Solymos László alpolgármester és Dr. Kozma József, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnöke vett részt az ülésen.

Hat igen és két tartózkodás mellett támogatták a Gyüdi Sándor visszalépése után egyedül maradt jelöltet, akit a kulturális bizottság is meghallgat, amely javaslatot tesz a városi közgyűlésnek. A végső döntést pénteken hozzák meg a képviselők.