Ébresztő! – Rapvideóban beszél a migrációról Molnár Áron

2018 február 20. kedd, 21:15

A Junior Prima díjas Molnár Áron nevét ma már egyre többen ismerik. A fiatal színész korábban a Vígszínház társulatának tagja volt, majd a szabadúszást választotta. A nagyközönség A mi kis falunk ‘Matyijaként’ is ismerheti.

Most azonban egy új projekttel jelentkezik, amely máris komoly figyelmet nyer.


“Elhatároztam, hogy nyitok egy YouTube-csatornát, amelyen keresztül tudok kommunikálni másokkal, amelyen keresztül lehet üzenni, kérdezni és vitatkozni. Menjünk bele azokba az érzékeny témákba, amelyek körülvesznek minket! Merjük vállalni a véleményünket! (…) Szeretném feldolgozni az oktatás és a szexuális zaklatás témakörét. Aztán pedig jó lenne, ha a közönség döntene a fontos ügyeinkről, én pedig vállalom, hogy egy hónap alatt írok rá egy számot, és forgatunk hozzá egy klipet” – számolt be a HVG interjújában Molnár Áron.

“Én színész vagyok, nekem az a feladatom, hogy szórakoztassak vagy elgondolkodtassak, problémákat vessek fel. Ami problémával viszont most találkozom, az nagyobb annál, hogy a színház falain belül tehessek ellene. És sokkal személyesebb is számomra. Ezért vállalom az arcomat, a nevemet. Tudom, milyen érzékeny a téma. Azzal is tisztában vagyok, hogy sok támadás érhet ezért, de nekem fontosabb, hogy elkezdjünk beszélgetni. Tudom, hogy vékony jégen mozgok, de csak párbeszéddel lehet változtatást elérni” – tette hozzá.

Áron azaz ‘noÁr’ (az Áron összekevert betűi, egyúttal utalás a francia noir [sötét] és film noir [ez egy régi filmes műfaj]) első videójának címe “Ébresztő!”. A témája pedig nem is lehetne aktuálisabb. A szám arra hívja fel a figyelmet, mit jelentenek a következő fogalmak: menekült, migráns, bevándorló.

“Döbbenten konstatáltam, hogy a generációm és az én baráti társaságom sem lát tisztán ebben a témában. Ez félelmetes érzés volt. Tudatosult bennem, hogy mi, akik meg akarjuk változtatni a jövőnket, nem látunk tisztán. Fel kell tehát vérteznünk magunkat a tudással” – vélekedett Molnár Áron.

A teljes interjút, melyben szó esik arról is, hogy vajdasági magyarként hogy érintette Áront a menekültválság témaköre, ITT OLVASHATJÁK.