Pályázatot írnak ki a kaposvári színház igazgatói posztjára

2018 február 23. péntek, 8:22

Pályázatot ír ki a kaposvári önkormányzat a Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára, a direktor 2018. szeptember 1-jétől öt éven át töltheti be a tisztséget.

A városi közgyűlés csütörtöki döntésének indoka az, hogy a teátrumot Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta vezető Fülöp Péter megbízatása augusztus 31-én lejár.

A pályázati kiírás február 28-án jelenik meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján, a pályázatok benyújtási határideje április 16., az igazgató személyéről a közgyűlés dönt egy szakértői, valamint a köznevelési, tudományos és kulturális bizottság véleményének ismeretében.
A jelentkezőkkel szemben követelmény a szakirányú felsőfokú végzettség, minimum 5 év szakmai gyakorlat, büntetlen előélet és legalább egy középfokú nyelvvizsga.

A pályázatoknak tartalmazniuk kell a színház irányítására, működtetésére vonatkozó szakmai programot, művészeti koncepciót, üzleti tervet, alkotótársak felsorolását, a kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények látogatottságának emelésére irányuló törekvéseket, és egyebek mellett a gazdálkodás hatékonyságát növelő elképzeléseket is.

Az 1911. óta működő, jelenleg 110 alkalmazottat foglalkoztató Csiky Gergely Színház idén mintegy 590 millió forintból gazdálkodik. Ebből 272,5 millió az állami, 140,9 millió forint az önkormányzati támogatás, 108 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati, vállalkozói támogatások és egyéb források teszik ki.

A teátrum épülete felújítás alatt áll, a 9 milliárd forintos rekonstrukció a tervek szerint ez év végén fejeződik be. A társulat előadásait a munkálatok ideje alatt az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.