Staféta Pályázat 2017 – Gazdára találtak a díjak

2018 február 23. péntek, 19:48

Február 21-én lezárult a szavazás a Budapest Főváros Önkormányzata által második alkalommal meghirdetett a 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjáért.

Idén a jelöltek között volt Császi Ádám Templom című előadása, mely azoknak ajánlható, akiknek a hitük mellett humoruk is van, illetve Fekete Ádám A Jeditanács összeül című tragikomédiája Pallag Márton, Jankovics Péter, Kárpáti Pál, Stefanovics Angéla, Sipos Vera, Terhes Sándor, Laboda Kornél szereplésével a másnaposság témakörében játszódik. Mészáros Máté United Space of Ambivalence című táncelőadására is lehetett szavazni, amely a terekhez fűződő kettős viszonyunkat igyekszik vizsgálni. Olasz Renátó és Horváth János Antal alkotópáros egyetemi éveik alatt vitték színre Schiller-adaptációjukat a Haramiák című drámából Kitagadottak címmel, ahol Moor Ferenc szerepét Waskovics Andreára bízták.

Pass Andrea a Staféta Pályázatnak köszönhetően valósíthatta meg második felnőtteknek írt Bebújós c. darabját, melynek központi motívuma egy ártatlannak induló óvodai gyerekjáték. A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíjért versenyzett még Szenteczki Zita és Juhász András (DNE Group) A halál kilovagolt Perzsiából című műve, mely egy valós idejű színpadi játék filmes eszközökkel megmutatva, és Vass Imre koreográfus táncelőadása is, a Standing Ground, mely az egyén és a közösség viszonyát veszi górcső alá.

Olasz Renátó, Horváth János Antal / Fotó: Dömölky Dániel

A 2017-es évben megvalósult Staféta Pályázat közönségdíj nyertese Olasz Renátó és Horváth János Antal Kitagadottak című előadása.

Mészáros Máté / Fotó: Dömölky Dániel

Emellett két másik díj is gazdára talált. A Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját idén Mészáros Máténak az United Space of Ambivalence című táncelőadásért ítélték, melyet Budapest Főváros Önkormányzata nevében dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra Humán főpolgármester-helyettes ad majd át.

Szenteczki Zita / Fotó: Dömölky Dániel

A különdíj díjtárgyból, bruttó 150.000,- Ft-os pénzjutalomból és egy Budapest élménycsomagból áll. A Fidelio Fortissimo-díjat Zappe László Szenteczki Zita és Juhász András alkotópárosnak A halál kilovagolt Perzsiából című előadásért ítélte oda, amelyhez kapcsolódóan a díjazott produkció alkotócsapata exkluzív médiacsomagban részesül. A díjak kiosztására a nyertes alkotók előadásaikor kerül sor.

Juhász András / Fotó: Dömölky Dániel

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció