“Mindig kérdés, hogy jól döntünk-e” – Marozsán Erika válaszolt

2018 február 26. hétfő, 8:18

A Paraziták a paradicsomban című filmdrámában hosszú idők óta az első főszerepét játssza. Marozsán Erikát többek közt erről is kérdezte az Index.

Az Index cikkéből:

A színésznő immár 12 éve él New York-ban, ahogy ő fogalmaz, ebben az örökké változó városban. “Amikor beköltöztünk, a Dumbo nevű negyed, ahol lakunk, egy művésztelep volt. Három év alatt a befektetők paradicsoma lett. Ott semmi sem állandó , de még így is nagyon szeretem New Yorkot. Ott élni és felnőni szuper, de persze hiányzik Berlin, hiányzik Budapest. Főleg a színház hiányzik, mint néző, meg mint szereplő is. Amikor a kislányom kétéves volt, visszaköltöztünk Magyarországra két évre. Akkor játszottam a Centrál Színházban, a Kabaréban, annyira kellemes volt, hogy a gyereked azt látja: reggel felkelsz, mész dolgozni, aztán délután találkoztok. Egy gyereknek is más egy ilyen anya mellett felnőni, mint egy olyan mellett, aki vagy nem dolgozik, vagy hetekig nincs ott” – mesélte Marozsán Erika.

Marozsán Erika

Az első nagyjátékfilmjét készítő Kasvinszki Attila Paraziták a paradicsomban című alkotása kapcsán úgy fogalmazott, mindig kérdés, hogy jól döntünk-e, nem lehet csak a megbízhatóra menni, kísérletezni kell. A forgatásról szólva megjegyezte, isteni volt, intenzív és kaotikus. “Mivel egy színdarabból lett átültetve, nem klasszikus filmes jelenetekről volt szó, nem akartuk, hogy színpadi maradjon. Rengeteg improvizáció volt benne. A végső változatból sok jelenet ki is maradt, mert akkor egy három órás lett volna. Nem mondom, hogy egy hú, de egyszerű, szép, nyugodt, gyönyörű, elegáns munka volt, azért jól megszenvedtük. De jó volt a csapat, tele volt fiatalokkal. Egy részét Magyarországon forgattuk, egy részét pedig Olaszországban, Gradóban. Nem egy tipikusan felismerhető magyar történetet akartak, hanem egy elképzelt helyszínt, ami jól mutatja ezt a szorongásos-őrjöngős sztorit a tenger nyugalmával szemben” – mondta Marozsán Erika.

A színésznő az interjúban arra is kitért, hogy azt nem tudjuk Magyarországról felmérni, hogy több millióan próbálkoznak a világon. “Nagyon picik vagyunk. A Shooting Stars színészek pontosan tudják, hogy most kell vinni a batyut, ma én vagyok reflektorfényben, holnap valaki más lesz, és most addig mindent meg kell próbálni. Magyarországon kicsit egy ringatózóbb világhoz vagyunk szokva, tudjuk, hogy ez egy hosszútávú szakma, és hogy a kollégáinkban megbízhatunk. Ez két teljesen más hozzáállás, az egyik egy pattogó labda, a másik meg egy finom zenekar, ami hosszútávon próbál értéket képviselni. Bennem ez a kettő mindig ütközött. Hoztam a mentalitást Magyarországról, ők meg az övéket, és ezt a kettőt valahogy muszáj összesűríteni, mert különben nem értünk szót. Közben az egész egy szerencsejáték. A filmben mindig hullámokban jön az érdeklődés. Mindig vannak színészek, akiket mindenki egyszerre akar. Ez nemcsak a sikeren múlik, hanem mert olyan körülötte a vibrálás, és ezt tök fura látni. De ez Magyarországon is így van, vannak színésznők, akiért mindenki kapkod” – hangsúlyozta Marozsán Erika.

A teljes interjú itt olvasható.