Marton László a következő évadban újra rendez

2018 február 27. kedd, 18:05

A Független Hírügynökség értesülései szerint Veszprémben és a Rózsavölgyi Szalonban dolgozhat a rendező.

Marton László

A FüHü cikke szerint újra rendezői munkát kap zaklatási ügyei után a Vígszínházból a botrány miatt kirúgott korábbi főrendező. Marton a következő évadban a Rózsavölgyi Szalonban és a veszprémi Petőfi Színházban dolgozik majd.

Az Index megkeresésére a Rózsavölgyi Szalon sajtóosztálya azt felelte: Marton László már rendezett a Rózsavölgyi Szalonban, Spiró György Elsötétítés című darabját. Az új közös munka egyeztetése egy éve indult, és még tart. A színház vezetője, Zimányi Zsófia a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: szerinte igazságtalan volt a hadjárat, amelyet a sajtó Marton ellen indította vádak után, ezért valószínűleg őket is támadják majd, de a közönség reakciójától nem tart. “A közönséget a művészi teljesítmény érdekli” – hangsúlyozta.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház közleményt adott ki: “Marton László osztályfőnököm és mesterem volt. Évek óta tervezzük veszprémi bemutatkozását. Számtalan, ma is nagy sikerrel játszott rendezése után a jövő évadban átadja nagyszerű szakmai tudását a Veszprémi Petőfi Színház társulatának és közönségének. Elkezdtük a közös munkát, a jövő évad előadásának tervezését. Örömmel várjuk a 2018/19-es évadunk bemutatójára a csodálatos, értő magyar színházi közönséget. Az új évad meghirdetése, a korábbi évekhez hasonlóan, áprilisban várható.”

Forrás: FüHü, Index