Lezárta a belső vizsgálatot Kerényi Miklós Gábor ügyében az Operettszínház

2018 március 01. csütörtök, 21:51

Kerényi Miklós Gábort egy ember a saját nevét vállalva, többen pedig névtelenül vádolták meg zaklatással tavaly. A rendező először a nyugdíjazását kérte, az Operettszínházban vizsgálat indult, utána pedig bejelentették, hogy azonnali hatállyal megválnak tőle. Az információt, amely elsőként a Blikk-ben jelent meg, a Budapesti Operettszínház közleménye szolgáltatta.

„A belső vizsgálat feladata az információgyűjtés és értékelés volt. A lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg” – nyilatkozta Dr. Lehner Katalin, a Budapesti Operettszínház ügyvédje, aki a személyiségi jogok védelmében több információt a vizsgálatról nem kívánt közölni.

A színház tudomása szerint a belső vizsgálat időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek.

A színház vezetősége szakmai szervezetekkel együttműködve dolgozik egy olyan protokoll kialakításán, mely segít elkerülni az esetleges jövőbeli eseteket. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezárta, a jövőben a művészi feladatokra és a további munkára koncentrál – áll a közleményben.

Forrás: Operettszínház, Blikk