Marton László újra rendez – Megszólalt Sárosdi Lilla is

2018 március 02. péntek, 14:28

A Marton-ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla a szembenézést és a párbeszédet hiányolja leginkább a zaklatási ügyekkel kapcsolatban.

Már áprilisban kiderülhet, milyen darabot rendez a következő évadban a Veszprémi Petőfi Színházban Marton László. A Vígszínház korábbi rendezője, aki a zaklatási ügy miatt volt kénytelen elhagyni a színházat, a Rózsavölgyi Szalonban is újra dolgozik majd.

Marton László

Marton László

Spiró György Elsötétítés című darabja több évadon keresztül szerepelt sikerrel a Rózsavölgyi Szalon műsorán – Marton László rendezésében. A Rózsavölgyi Szalon közleménye szerint az újabb rendezésről szóló egyeztetés egy éve indult, és jelenleg is tart. Zimányi Zsófia az ATV Híradójának eljuttatott kommünikét azzal egészítette ki: “Mindannyiunknak kívánom – nem csak a színházi szakmának –, hogy ne a bosszú és a gyűlölet vezesse a megszólalásainkat és a tetteinket, s találjuk meg újra a higgadt és átgondolt hangot a kulturális közbeszédben.”

A rendező a Veszprémi Petőfi Színházban is dolgozik majd. Oberfrank Pál igazgató szerint évek óta tervezik Marton László veszprémi bemutatkozását, a jövő évad előadásának tervezését már elkezdték.

A Marton-ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla elmondta, meglepődött, az emberi és szakmai és segítő szándék érthető, ám azok a nyilatkozatok már kevésbé, amelyek megkérdőjelezik a Marton Lászlóval kapcsolatban felmerült vádak igazságtartalmát. A színésznő nem biztos abban, hogy jutott elég idő a zaklatási ügyekkel kapcsolatos szembenézésre. Sárosdi Lilla szerint vádaskodás helyett a szembenézés az egyetlen megoldás, mert csak így kerülhető el, hogy újra két, egymással szemben álló oldal alakuljon ki egy szakmán belül.

Forrás: atv.hu