Indoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert pécsi előadását

2018 április 17. kedd, 12:09

Májusban vendégszerepelt volna az Igenis, miniszterelnök úr a pécsi Zsolnay Színházban, majd a választás után pár nappal kiderült, a meghívás már nem áll – számolt be a hvg.hu

Elmarad Pécsen az Igenis, miniszterelnök úr című előadás, melynek egyik főszereplője Alföldi Róbert – erősítette meg a darabnak otthont adó Átrium Film-Színház ügyvezetője, Koch Andrea. Hivatalos indoklást még nem kaptak.

Hevér Gábor, Alföldi Róbert / Átrium Film-Színház: Igenis, miniszterelnök úr / Fotó: Mészáros Csaba

Hevér Gábor, Alföldi Róbert / Átrium Film-Színház: Igenis, miniszterelnök úr / Fotó: Mészáros Csaba

A darabot május 27-én mutatták volna be. A hvg.hu forrásai szerint februárban kezdték szervezni a vendégelőadást, végig e-mailen egyeztettek, a pécsiek viszont a lemondást postai úton továbbították nekik. Onnan tudták meg, hogy az előadás elmarad, hogy a jegyértékesítés leállt pénteken, illetve a Facebookon látták, hogy az előadás elmarad.

Az Átriumot váratlanul érte ez a fordulat, abszurdnak értékelik a helyzetet. Folyamatosan nézték a jegyeladást, a jegyek több mint kétharmada már elfogyott. Ez az adat jelenleg nem elérhető a Jegymester oldalán.

Mint ismeretes, nemrég Zalaegerszegen politikai nyomásra nem rendezhettek beszélgetős estet a rendezővel, azt a közeli Zalaszentgróton tudták csak megtartani.

Forrás: hvg.hu