Schell Judit: “Folyamatosan feszegetem a határaimat”

2018 április 23. hétfő, 7:35

A Jászai Mari-díjas színésznő jelenleg kilenc darabban játszik, a közönség a Csak színház és más semmi harmadik évadában is láthatta. Schell Juditot a beol.hu kérdezte.

 

A beol.hu cikkéből:

Schell Judit kilenc darabban játszik. Arra kérdésre, hogy bírna-e még többet, így válaszolt: “Ha valami kihagyhatatlan jönne, akár igen. De ebben az évadban már két bemutatóm volt a Thália Színházban, mellette a Színház- és Filmművészeti Egyetemen vállaltam be egy feladatot. Pár hete mutattuk be együtt Heinrich von Kleist A Schroffenstein család című előadását. Az egyik végzős rendező, Tarnóczi Jakab keresett meg ezzel a lehetőséggel, én meg hallgattam a megérzéseimre.” A színésznő azt is elárulta, gyermekkora óta az ösztöneire hallgat. “Sokáig balettoztam, tizenegy évig versenytáncoltam, világ életemben táncosnő vagy tánctanár szeretettem volna lenni. Aztán a Színház- és Filmművészeti Főiskola mellett beadtam a jelentkezésemet a tánctanári szakra is. Mindkét helyre felvettek, mégis a színház mellett döntöttem .Gondoltam színésznőként még mindig többet táncolhatok, mint fordítva” – tette hozzá.

Schell Judit / Thália Színház: Ketten egyedül / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Schell Judit / Thália Színház: Ketten egyedül / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Schell Judit a diploma után a Radnóti Színházhoz került, ami prózai színház, ennek ellenére 1996-ban bemutatták az Anconai szerelmeseket Valló Péter rendezésében, ahol táncra perdülhetett Szervét Tiborral. “Nagyon szerettem volna ismét színpadon táncolni, a Gellérthegyi álmok című darabbal pedig ez a vágyam ismét teljesült. Amikor megtaláltam a darabot, és elkezdtem magam jobban beleásni a dolgokba, akkor már biztos voltam abban, hogy a rendezést nem szeretném kiadni a kezemből. Partnerem Finta Gábor, akivel hihetetlenül jó tudtunk egymásból építkezni. Egyébként folyamatosan feszegetem a határaimat. Legutóbb László Boldizsárral csináltunk egy nagy koncertet, A Nő illata – Tangótól Jeruzsálemig címmel. Ez is egy érdekes utazás volt” – mesélte a művésznő.

Új kihívás volt számára A Dal című műsor zsűrizése is. “Nagyon örültem a felkérésnek. Igazán élveztem ezt a helyzetet, hogy élő műsorban, egy zenei válogatóban kell véleményt alkotnom. Nyilvánvalóan színészként szakmai szemmel figyeltem a produkciókat. Kifejezetten felüdülés volt számomra ez a pár este, ahol ‘mindössze’ az volt a feladatom, hogy nézzem az énekeseket és közben a zsűritársaimmal kiválasszuk közülük a 4 legjobbat” – mondta Schell Judit.

A teljes interjú itt olvasható.