Eddigi formájában nem működik tovább a Zsolnay Színház – Kiss Mónika sorai

2018 április 24. kedd, 19:59

A színház egyik alapítója, Kiss Mónika úgy döntött, hogy a 2012 óta fennálló színház ebben a formában nem működhet tovább.

Az alábbi sorokat írta ki Facebook oldalára Kiss Mónika, a pécsi Zsolnay Színház egyik megálmodója és az előadások egyik aktív szervezője:

(Az általam szervezett) Zsolnay Színház véget ért (2012-2018)
Élt 84 előadást.
Köszönöm mindazoknak a Társulatoknak és alkotóknak, akik megtiszteltek minket és eljöttek Pécsre. 
(011-es Alkotócsoport, Beregszászi Illyés Gyula Színház, Budapesti Katona József Színház, Budapesti Nemzeti Színház, Forte Társulat, FÜGE, Gólem Színház, Gyárturisták, HOPPart Társulat, Kaposvári Csiky Gergely Színház, Kecskeméti Katona József Színház, Krétakör, Kultúrbrigád, Manna Produkció, Nézőművészeti Kft., Orlai Produkció, Ördögkatlan Produkció, Pesti Magyar Színház, Pintér Béla és Társulata, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Szkéné, Tatabányai Jászai Mari Színház, Vádli Alkalmi Színházi Társulás, Veszprémi Petőfi Színház, Vígszínház)
Ugyancsak szívből köszönöm Pécs színházbarát közönségének, hogy velem, velünk voltak.

Mint ismeretes, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. nemrég váratlanul, indoklás nélkül lemondta az iányítása alatt álló Zsolnay Színház által szervezett Igenis, miniszterelnök úr c. előadást Alföldi Róbert főszereplésével. A produkciót létrehozó  Átrium és Kultúrbrigád onnan tudta meg, hogy a produkciót lefújták, hogy a jegyértékesítés leállt és a Facebookon is látták, hogy az előadás elmarad.

A darabot az eredeti időpontban, május 27-én Szigetváron tekinthetik meg az érdeklődők.