Kirúgták Kerényi Miklós Gábort az Operettszínháztól

2018 április 26. csütörtök, 9:06

Rendkívüli felmondással kirúgták Kerényi Miklós Gábort az Operettszínháztól április 13-án, tudta meg a Blikk. A színház megerősítette a lap információját. Mint közölték, az egykori igazgató, művészeti vezető

az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek rossz fényben tüntették fel a munkahelyét.

Kerényit a zaklatási vádak miatt már korábban felmentették a munkavégzés alól, azaz nem dolgozhatott a Nagymező utcai épületben, munkaviszonya megmaradt, fizetését megkapta, amíg a nyugdíjazási eljárás tart.

Az Operettszínház korábbi igazgatója nemrég úgy nyilatkozott: “Fontos hangsúlyozni, hogy vezetőként sosem úgy kezeltem a konfliktusokat, mint a művészieket. Művészi helyzetekben ugyanis valóban nehezebben tudom irányítani az adrenalint, a temperamentumomat, hiszen minden idegszálammal azon dolgozom, hogy a darab tényleg magas színtű legyen” – jelentette ki KERO, elárulva, számos megkeresése van külföldről és Magyarországról is.

A Budapesti Operettszínház március 1-én hozta nyilvánosságra a belső vizsgálatának eredményét, mely alátámasztotta a korábbi művészeti vezetővel szemben történt retorziókat. A színház tudomása szerint az eljárás időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben jogi útra senki nem terelte az ügyet vagy terjesztett elő magánindítványt – ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek. Éppen ezért a teátrum a Kerényi-ügyet lezártnak tekintette.